Hoe slaap je het beste als het bloedheet is?

Hoe slaap je het beste als het bloedheet is in de zomer Slaap beter in de zomer als het bloed heet is

Hoe slaap je het beste als het bloedheet is in de zomerDeze zomer (2018) is één van de warmste zomers ooit. Hoe slaap je nou eigenlijk nog goed als het zo warm is? Wat voor tips en trucs zijn er? Zo lijkt het wellicht het beste om als het zo warm is naakt te slapen. Minder kleren zorgt immers ook voor minder hitte. Nee, naakt slapen blijkt zelfs geen goed idee.

Slaapexpert Neil Stanley uit Groot-Brittannië, zegt dat slapen zonder kleren juist niet de beste manier is om je lichaam af te laten koelen. Wat is dan wel de beste manier? Geloof het of niet maar het is juist slapen in een pyjama die voor verkoeling zorgt.

“Het katoenen textiel van een pyjama absorbeert het vocht van je lichaam en houdt je juist koeler en comfortabeler dan als u naakt slaapt,” vertelt Niel Stanley.

Fijne natuurlijke stoffen

Er is wel één belangrijke voorwaarde: je pyjama moet wel van een ‘natuurlijke stof’ zijn gemaakt, aldus de slaapexpert.) Linnen, katoen of echte zijde zijn de meest perfecte stoffen. Synthetische stofjes nemen geen of nauwelijks zweet op, en dat is nou niet bepaald prettig als je in een snikhete slaapkamer ligt.

Wat helpt nog meer om koel te slapen?
U kunt een kruik gevuld met ijskoud water mee naar bed nemen of u kunt een goede ventilator aan het voeteneinde van uw bed plaatsen. Het beste werkt een airconditioner maar dit creëert ook droge lucht.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *