Houding correctie bij een nieuw matras

Houding correctie bij een nieuw matras. Wist u dat we meer dan een derde van ons leven in bed besteden? Dat is langer dan we op de bank zitten, of op onze favoriete stoel of in onze auto’s. Maar wij besteden verrassend weinig aandacht aan ons matras terwijl wij er zoveel tijd op zullen vertoeven!

Een goede matras moet het lichaam ondersteunen en comfortabel aanvoelen

Een goed matras kan zo veel uitmaken. Een goede matras moet het lichaam ondersteunen en comfortabel aanvoelen zodat we fris wakker worden en de dag vol energie kunnen beginnen. Omdat we allemaal verschillend slapen is het selecteren van het juiste matras, het matras dat bij uw behoeften past, lastig om te kiezen. Er zijn veel afwegingen en beslissingen om het voor u juiste matras te vinden.

De eerste beslissing bij het kopen van een matras is de grootte van uw matras. Houdt daarbij in gedachten dat hoe meer ruimte u heeft hoe meer comfort het matras kan bieden. Veel mensen kopen liever twee losse matrassen dan één geheel omdat dit handiger is en omdat u dan ieder de hardheid kan kiezen die het beste bij hem of haar past. Daarnaast bieden twee losse matrassen ook de mogelijkheid om verstelbare bedden te kunnen nemen.

Ook is de lengte maat van belang. Een matras moet een ten minste 20 cm langer zijn dan de lengte van de slaper. Ook dit biedt meer comfort.

Maar verreweg het belangrijkste is de juiste hardheid van het matras. Een matras moet niet te hard zijn maar ook zeker niet te zacht. Het lastige bij het kopen van een matras is dat de hardheid moeilijk te beoordelen is in een bedden showroom.

Lees ook:  Het matras van de Neanderthalers
De eerste nachten zult u bijna zeker met zogenaamde houding correctie pijnen te maken krijgen

Proeftijd essentieel om echt te voelen of een matras geschikt is

Echte zekerheid of een matras goed voor u werkt is er echt op te slapen, en dan het liefst langer dan twee weken. De eerste nachten zult u bijna zeker met zogenaamde houding correctie pijnen te maken krijgen. Dit wil niet zeggen dat het matras te hard of te zacht is maar dat bepaalde spieren onderspanning komen welke dat niet gewend waren. Hierdoor ontstaat vaak een stijve rug welke vooral voelbaar is bij het opstaan. Deze houding correctie periode duurt meestal een week of twee a drie. Het probleem hiervan is dat men al snel denkt dat het matras (ergonomisch) niet goed is terwijl dat helemaal niet het geval hoeft te zijn.

Daarom is een proeftijd op matrassen een absolute must. In deze proef periode kunt u in alle rust thuis het matras proberen. Let er wel op dat de proeftijd minimaal 30 dagen duurt want anders is de kans groot dat u te snel van het matras afziet terwijl het matras eigenlijk perfect voor u zou kunnen zijn.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.