Intelligente mensen gaan later naar bed

Uit een recente studie is gebleken dat intelligente mensen doordeweeks later naar bed gaan dan minder intelligente mensen

Intelligente mensen gaan later naar bed. Uit onderzoek dat werd gedaan door Psychology Today blijkt dat intelligente mensen ’s nachts actiever zijn dan mensen met een lager IQ. Zij gaan later naar bed. Uit een recente studie is gebleken dat intelligente mensen doordeweeks later naar bed gaan dan minder intelligente mensen.

Uit een recente studie is gebleken dat intelligente mensen doordeweeks later naar bed gaan dan minder intelligente mensen

IQ en het slaappatroon aan elkaar zijn gerelateerd

Volgens psycholoog Satoshi Kanazawa van de London School of Economics and Political Science blijkt dat het gemiddelde IQ en het slaappatroon aan elkaar zijn gerelateerd. Het blijkt dat degenen die onder het licht van de maan nog wakker zijn inderdaad intelligenter zijn. Uit zijn recente analyse komt naar voren dat mensen in de meest primitieve samenlevingen opstonden en gingen slapen met de zon.

Het brein van mensen met een lager IQ wordt geconditioneerd om dit slaappatroon te volgen. Terwijl de meer nieuwsgierige en creatieve mensen, die meestal een hoger IQ hebben, dat slaappatroon niet willen volgen. Het blijkt een soort onbewust verzet te zijn dat voortkomt uit de weigering om in te stemmen met het idee van de massa.

De enige tijd om te leven is wanneer iedereen slaapt

Deze gegevens ondersteunen de gedachte van nachtbrakers. De enige tijd om te leven is wanneer iedereen slaapt. Alleen in het donker kunnen we leren en absorberen. ’s nachts is een tijd van noodzakelijke zelfreflectie die weinig mensen nog nemen.

Dromen of gedachten waar je overdag geen tijd voor hebt omdat je gestoord wordt door familie, vrienden of werk, kunnen ’s nachts de vrije loop krijgen. De nacht is voor de meeste mensen dan ook het meest creatieve moment van de dag. Je kunt dan graven in de verborgen hoekjes van je geest en onbekende paden van je onderbewustzijn volgen.

Lees ook:  €6 miljoen subsidie voor recycling matrassen

In een studie die gepubliceerd is in het tijdschrift Psychology and Individual Differences wordt aangenomen dat mensen grotendeels geconditioneerd worden om overdag te werken en ’s nachts te slapen. Mensen die deze trend trotseren hebben juist meer kans om nieuwe waarden en voorkeuren te verwerven dan minder intelligente mensen.

Deze nieuwe waarden zijn de ingrediënten van de revolutionairen, de uitvinders en ontdekkers. Zij maken de offers en trotseren de druk van de massa. Mensen die laat opblijven willen ontdekkingen doen en de autoriteit uitdagen. Ze willen hun geest verruimen en niet uitschakelen omdat het bedtijd is en slapen dus over het algemeen minder uren.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.