Word je kaal van slaap tekort?

Kaal door slaapgebrek
Bekijk de matras.info video

Dat je slecht slaapt van stress is bekend maar dat je kaal zou kunnen worden van slaaptekort is iets nieuws. Speelt stress hier toevallig ook een rol bij?

Normaal gesproken verliest een volwassene per dag tussen de 75 en 100 haren. Maar als u uw haar kampt of borstelt blijven er dan heel veel haren achter op uw kam of borstel? Wellicht heeft u dan last van haaruitval.

Het vreemde is dat mensen die last hebben van haaruitval vaak ook last hebben van slaapproblemen. Zou het daarom ook kunnen zijn dat mensen kaal worden door te weinig slaap? Of is dat toeval?

Slaapproblemen stress, en haaruitval

Nee, dat is geen toeval! Te weinig slaapt zorgt indirect voor kaalheid en dunner haar. Dit komt omdat te weinig slaap stress met zich mee brengt. Stres is bijzonder ongezond en is de linkende factor tussen slaapproblemen en haaruitval.
Het is al jaren bekend dat stress bijzonder ongezond is en mede verantwoordelijk is voor haar uitval. Maar stress is vaak ook verantwoordelijk voor slaapproblemen. Bijvoorbeeld: je hebt het lastig op je werk, waardoor je stress krijgt. Hierdoor kan je s, avonds moeilijker in slaap vallen en slaap je onrustiger.

Haaruitval en slapeloosheid gaan dus hand in hand met elkaar en zijn beide symptomen van stress.

Kaal door slaapproblemen

Is deze kaalheid blijvend?
Als de kaalheid is veroorzaakt door stress wordt het haar over het gehele hoofd minder. Als de stress achter de rug is groeit het haar over het algemeen weer gewoon terug. Wel is het zo dat dit wel eens lang kan duren….reken op minimaal een half jaar.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *