Meest verkochte bed in Nederland

Bekijk de matras.info video

Wat is het meest verkochte bed in Nederland? En wat is het populairste matras van Nederland?

In Nederland is de boxspring al jaren het best verkochte type bed. Een ruime meerderheid van de Nederlanders (52,5%) heeft namelijk een boxspring in de slaapkamer. Op de tweede plaats staat het ledikant met losse matrassen (een los frame met en bedbodem). In Nederland heeft ruim 40% van de Nederlanders een ledikant met losse bedbodems in de slaapkamer staan.

Welk bed in Nederlandse slaapkamer, meest verkochte bed in Nederland

Een hemelbed (1,5%) is in Nederland duidelijk minder populair evenals een waterbed (3,5%). Er is ook een groep Nederlanders (1,7%) die helemaal geen ledikant of bed in de slaapkamer heeft staan, maar alléén een matras. Verder zijn er in Nederlandse slaapkamers bedsteden, uitschuifbedden en zelf ingebouwde bedden.

Percentage van boxsprings en ledikanten

Dit blijkt uit een onderzoek van Bedden.nl. Zij wilden weten wat het meest verkochte bed in Nederland is. Ze hebben dan ook aan 1695 respondenten gevraagd welk type bed er in hun slaapkamer staat. Daarnaast wilde de beddenwinkel weten welke kleuren gordijnen en muren de slaapkamer heeft, of er een tv in de slaapkamer staat en wat er aan muurdecoratie in de slaapkamer te vinden is.

Verschillen tussen jongere en oudere generaties in de slaapkamer

Tussen generaties zijn opvallende verschillen te ontdekken als het aankomt op het meest verkochte bed in Nederland. “Jongere Nederlanders (Nederlanders jonger dan 50 jaar), kiezen vaker voor een boxspring in de slaapkamer. Mensen ouder dan 51 jaar kiezen juist voor een ledikant in de slaapkamer”, heeft Bedden.nl boven water gekregen.
Een hemelbed doet het het beste bij de jongste generaties Nederlanders. “Nederlanders van 20 jaar of jonger, hebben een hemelbed in de slaapkamer, terwijl dit percentage bij de oudere generaties gemiddeld maar op 1,5% ligt.

Lees ook:  Slaapapneu komt vaker voor dan men denkt

Slaapkamer kleuren

De meeste gebruikte slaapkamer kleur is wit. Meer dan de helft (56,0%) van de Nederlanders kiest voor witte muren in de slaapkamer. De meest voorkomende andere kleuren zijn beige (12,2%), lichtgrijs (8,5%), zwart (5,7%), blauw (3,2%), donkergrijs (3,0%) en groen (2,8%).
Ook de kleuren van de slaapkamers verschillen enorm tussen jongere en oudere generaties in Nederland. Felle kleuren komen vaker voor bij jongere generaties. Rode muren komen veel vaker voor bij jongere generaties (van 50 jaar en jonger). Maar ook donkergrijs, zwart, blauw, groen en wit worden vaker als kleur voor de muur van de slaapkamer gekozen door met name de jongere Nederlanders.
Er zijn ook kleuren die juist door oudere generaties (51 jaar en ouder) gebruikt worden. De oudere generaties kiezen vaker voor roze, paarse, lichtgrijze en bruine muren. Lees meer over de invloed van kleuren in de slaapkamer op de nachtrust.

Gordijnen in Nederlandse slaapkamers

Ook bij de kleuren van de gordijnen zien we grote verschillen. De gordijnen van Nederlandse slaapkamers zijn het meeste beige (18,4%) gevolgd door zwart (18,2%), daarna wit (16,9%) gevolgd met donkergrijs (15,7%). De kleuren zwart, donkergrijs en wit, worden vaker gekozen door Nederlanders van 50 jaar en jonger. Kleuren die juist gekozen worden door oudere generaties (51 jaar en ouder) zijn beige, lichtgrijs, bruin, blauw en roze.

Wel of géén TV op de slaapkamer

Hier zijn opvallende verschillen te zien! Het blijkt dat iets minder dan de helft van de Nederlanders (46,8%) een tv in hun slaapkamer heeft staan. Bijzonder opvallend is dat het hoogste percentage Nederlanders dat een tv in hun slaapkamer heeft staan de leeftijdscategorie 31 t/m 40 jaar (53,8%) is. In de leeftijdscategorie van ‘20 jaar en jonger’ hebben juist de minste mensen (41,2%) een tv op hun slaapkamer.
Nederlanders hebben wel graag muurdecoratie in de slaapkamer. Vier op de tien Nederlanders (38,6%) heeft één of meerdere schilderijen in de slaapkamer aan de muur hangen. Foto’s (23,4%) blijken ook bijzonder populair als decoratie in de Nederlandse slaapkamers. Als laatste is het bijzonder opvallend dat ongeveer één op de zes Nederlanders (16,9%) helemaal geen muurdecoratie in de slaapkamer heeft.
Veder is het nog opvallend dat weinig Nederlanders een spiegel (8,7%), poster (5,7%), of klok (2,2%) hebben als muurdecoratie in de slaapkamer.

Lees ook:  In Vlaanderen wordt matrassen recyclen verplicht

Bron: bedden.nl

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *