Kleuren gebruiken in de slaapkamer

Kleuren gebruiken in de slaapkamer. Kleuren in je slaapkamer gebruiken zorgt ervoor dat je een bepaald gevoel ervaart. Bij een slaapkamer gaat het vooral om rust. Het is daarom van belang vooral rustgevende kleuren te gebruiken voor de slaapkamer.

Kleuren gebruiken in de slaapkamer width=

Kleuren verschillen behoorlijk qua uitwerking. Ondanks dat uw slaapkamer donker is als u slaapt werken de trillingen van de kleuren gewoon door. De uitwerking van kleuren zijn veel groter dan men over het algemeen denkt. De werking is echter volledig of bijna volledig onderbewust. De invloeden van kleuren kunnen energie opwekken of juist voor rust zorgen. De kleur rood maakt bijvoorbeeld agressief en impulsief terwijl groen en blauw juist rustgevende kleuren zijn. Kleuren kunnen zelfs je humeur positief of negatief beïnvloeden!

Binnen één kleurenrange hebben kleuren een andere uitstraling; donker blauw kan koud en afstandelijk overkomen, terwijl lichtblauw juist weer lieflijk is. Het gebruik van kleur is een belangrijke sfeermaker bij de slaapkamer inrichting en het beïnvloed uw nachtrust. Het gaat ook niet alleen maar om de gebruikte kleur op de muren maar ook om gordijnen, vloerbedekking en beddengoed. De slaapkamer dient een baken van rust te zijn en kleuren kunnen hier aan bijdragen.. Geestelijke spanning is lichamelijke spanning. Teveel spanning kan de slaap verstoren. Onderbewust neem je kleuren waar dus ook als u slaapt!

Natuurkleuren in de slaapkamer bevorderen de slaap

Hieronder vind je een aantal mogelijkheden die ik zelf heb kunnen bedenken maar dit verschilt natuurlijk voor iedereen. De kleuren die een directe invloed hebben op onze rust zijn: groen; is rustgevend, blauw; heeft een kalmerende invloed en bruin; veiligheid en comfort. Natuur kleuren zijn kleuren die ook een rustgevend karakter hebben. De kleuren uit de natuur weerspiegelen eerlijkheid en puurheid. Om in verbinding te staan met de natuur kunnen we het best gebruik maken van warme aardetinten en frisse natuurtinten. Werk ook zoveel mogelijk met hout. Zo sluiten onbehandelde houten meubels mooi aan bij deze kleuren. Verf kleuren: Gebruik ook natuur kleuren op de muren zoals zandkleur, grasgroen, klei, terracotta, grasgroen, luchtblauw en andere kleurtinten. Algemeen kleurgebruik: Houd onderaan de ruimte donkere kleuren, hoe hoger, hoe lichter en frisser de kleuren.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.