Moe door woelen

Het gebeurt bij iedereen wel eens: ‘s avonds niet in slaap kunnen komen en met inslaapproblemen te kampen hebben. Meestal ligt iemand dan eindeloos te woelen en kan de fijne lig plek niet vinden om uiteindelijk pas veel te laat in slaap te vallen. Als je nachtrust op deze manier regelmatig wordt verstoord, kan dit vervelende¬†gevolgen hebben.

man en vrouw jong onder dekbed

Woelen is eigenlijk voor niemand onbekend. Je kunt je draai in bed niet vinden en blijft maar zoeken naar die fijne ligplek en rolt van de ene op de andere zij.

Genoeg slapen

De meeste mensen die wakker liggen gaan woelen maar dit geldt niet voor iedereen. Er wordt namelijk ook door mensen tijdens het woelen licht geslapen. Zij merken alleen ‘s morgens vroeg dat ze onrustig hebben geslapen en zich niet uitgerust voelen.

Er zijn verschillende oorzaken waarom je in je bed ligt te woelen als je eigenlijk moet slapen. Stress, een (te) hoge werkdruk, persoonlijke problemen, sociale verplichtingen of een slechte matras zijn enkele voorbeelden. Maar ook elektrische straling kan een rol spelen.

Meestal is een inslaapprobleem te wijten aan spanningen. Als je overdag te druk bent en niet voldoende ontspant voordat je naar bed gaat, heb je de rust niet om in slaap te vallen. Het gevolg is dat je onrustig in bed ligt en je draai niet kunt vinden. Maar zoals al eerder aangegeven kunnen het ook elektrische spanningen zijn die het inslapen bemoeilijken.

Slaaptekort

Als je vaak ligt te woelen en hierdoor niet of weinig slaapt, kun je last hebben van slapeloosheid. Als het langer dan een paar nachten duurt, kan deze aandoening chronisch worden en is er spraken van chronische slapeloosheid.

Lees ook:  44 nachten minder slaap door komst baby

Het slaaptekort kan een zeer nadelige uitwerking op je hele systeem hebben. Het verzwakt het immuunsysteem en maakt men prikkelbaar. Het natuurlijke slaapritme wordt verstoord en dat is dan moeilijk weer te herstellen.

Bron: gezondheidsnet.nl

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.