Naad tussen matrassen verleden tijd

Pont d'amour liefdesbrug
Bekijk de matras.info video

Vooral tijdens koude nachten is het prettig om jezelf ‘s nachts op te warmen aan je partner. Als je dan twee verschillende of twee losse matrassen hebt krijg je al snel te maken met de vervelende naad die tussen de matrassen zit. Vooral als de matrassen de rits van de matras tijk aan de zijde van het matras hebben wordt de naad extra voelbaar daar het matras aan de bovenzijde en onderzijde rond getrokken wordt. Alleen als de matrassen een bies aan de onderzijde en aan de bovenzijde hebben blijven de matrassen redelijk recht aan de zijde en blijft de naad minimaal.

Pont d'amour liefdesbrug

Naad tussen matrassen verleden tijd. Er zijn echter twee verschillende oplossingen om de naad tussen de matrassen weg te werken. De eerste manier is een Pont d’Amour tussen de matrassen te leggen. Pont d’Amour betekent letterlijk: “Brug van geliefden”. Dit is een schuimrubber driehoek balkje welke op de naad gelegd wordt. Hier overheen kunt u dan nog een extra dikke molton of onderdeken leggen.  Op deze manier maakt u de naad niet meer voelbaar.

 

Oplegmatras of matrastopper

Maar sinds een aantal jaar is het ook mogelijk om over twee matrassen een oplegmatras of matrastopper te leggen. Mocht u een verstelbaar bed hebben dan kunt u zo’n oplegmatras of matras topper ook met een zogenaamde spilt verkrijgen. De bovenzijde van het oplegmatras heeft dan een zogenaamde spilt en kan dus daar uit elkaar als u het bed gaat verstellen.

 

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.