Nieuw: een super de luxe molton-onderdeken

Er is een relatief nieuw product op de markt en dat is een super de luxe 1,5 cm dikke katoenen onderdeken. Een katoenen onderdeken is een dikke molton en is een absolute aanrader voor op uw matras.

Tot voor kort waren moltons altijd relatief dun. Wel wat dikker dan een hoeslaken maar nog steeds niet echt dik. Maar het is juist de dikte die zorgt voor het echt opvangen van al het zweet, huidschilvers en huisstofmijten. Een onderdeken zal ook het meeste, zeker 90% van al het huisstofmijt opvangen. Op het moment dat u de onderdeken wast op tenminste 60 graden dood u alle huisstofmijten en houdt u uw matras heerlijk schoon en fris. Voor het behoud van uw matras werkt een katoenen onderdeken ook bijzonder goed. Uw matras blijft namelijk droger waardoor er aanmerkelijk minder bacteriën in uw matras terecht komen. Het is juist vocht in combinatie met warmte wat de kweekbodem voor bacteriën is. Uw matras blijft echter aanmerkelijk droger en daardoor ook frisser. De onderdeken is volledig natuurlijk en gemaakt van 100% katoen. Zowel de tijk als het stiksel en de vulling is van 100% katoen. De gemiddelde vulinhoud is rond de 400 gram/m2.

Hoe gebruikt u een onderdeken?

U gebruikt de katoenen onderdeken net zoals een molton en legt hem direct op uw matras. Feitelijk heeft u ook geen molton meer nodig als u een onderdeken gebruikt. Over de onderdeken heen doet u gewoon uw hoeslakens. En klaar is kees. Het beste wast u de onderdeken elke 6 weken want dan houdt u uw bed huisstofmijt- vrij. Het duurt voor de huisstofmijt namelijk 6 weken om van een eitje een beestje te worden. Als u de deken elke 6 weken wast houdt u de onderdeken huisstofmijtvrij.

Lees ook:  Werken van 9 tot 5 is ongezond

Wat zijn de voordelen van een onderdeken?

Een katoenen onderdeken is licht verkoelend en werkt in elk geval niet verwarmend zoals wol of synthetische materialen. Een katoenen onderdeken neemt bijzonder goed vocht op en is nooit te warm. Dit komt door de uitstekende ventilerende eigenschap van katoen. Een katoenen onderdeken is het hele jaar door aan te raden omdat dit uw matras schoner en droger houdt. Maar in de zomermaanden kan een onderdeken extra prettig zijn omdat uw bed droger en frisser blijft. Daarnaast is elke verkoeling, hoe klein dan ook, gedurende warme nachten bijzonder welkom. Als u last heeft van transpireren gedurende de nacht dan is een katoenen onderdeken ook een uitkomst. Uw matras zal veel droger en frisser blijven als u een katoenen onderdeken gebruikt. Een katoenen onderdeken kan gewoon thuis in uw eigen wasmachine op 60 graden gewassen worden. Een ander voordeel van een katoenen onderdeken is dat een katoenen onderdeken antiallergisch werkt. Doordat de onderdeken wasbaar is op 60°C zal dit de huisstofmijt en haar eitjes doden wat weer ideaal is voor mensen met een huisstof allergie.

Een molton of onderdeken tussen hoeslakens en matras is aan te bevelen

Verschillende merken onderdekens

Er zijn verschillende merken onderdekens verkrijgbaar in Nederland hoewel het nog een vrij onbekend product is. U kunt kijken bij het merk Swissa of F.A.N. maar er zijn ook andere merken verkrijgbaar.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Één reactie

Rob Elders

Goedemidag mijnheer,
Het lijkt mij een superslecht idee om zo’n katoenen onderdeken op uw matras te leggen! En wel om de volgende: aangezien er geen enkele rek in katoen zit en zeker niet in een katoenen tijk, zal dit de noodzakelijke rek en conformiteit van het matras helemaal teniet doen !!! Dus aan passing van het matras aan het lichaam volledig weg !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *