Staal in matrassen en uw gezondheid

Matrassen vergelijken binnenvering bonell matrassen

Elektrische velden

Elektrische bekabeling, die is aangesloten op het net draagt een elektrische spanning. Wanneer deze bekabeling een stroom voert, ontstaat er een elektromagnetisch veld om de kabel heen. Hoe hoger de stroom, hoe groter het veld. Een minder bekend feit is dat deze elektrische velden een negatief effect hebben op het menselijk lichaam. Deze velden zijn niet waarneembaar met het blote oog, maar zijn slecht voor de hersens en de complete gezondheid. Dit kan slaapproblemen en zelfs slapeloosheid veroorzaken. Elektromagnetische velden moeten dus zoveel mogelijk worden voorkomen maar vooral in de directe omgeving van uw bed.

Gezondheid effecten

Elektrische energie bronnen waarbij elektrische velden ontstaan, kunnen stress factoren zijn op uw gezondheid en is daarom afhankelijk van uw constitutie. Verschillende effecten op de gezondheid zijn geconstateerd (http://www.niehs.nih.gov/health/topics/agents/emf/ ) en omvatten hoofdpijn, slaapproblemen, allergieën, nervositeit, depressie, vermoeidheid en zelfs kanker.

Hoe komt het in uw matras?

Het metaal binnen de matras pakt de elektrische velden uit bijvoorbeeld je bedlamp op of uit de elektrische bedrading in de muur of van onder het bed. Het veld wordt vervolgens verspreid in uw pocket matras, tijdens het uitvoeren van een van de meest essentiële taken van je leven: ontspannen en herstellen voor de volgende dag en groei. Daarnaast speelt de vorm van de veer, namelijk een spoel van metalen veren, een rol. Deze vorm werkt als een ontvanger (antenne) en versterkt het elektrische veld. Op den duur wordt het staal magnetisch geladen waardoor de elektrische velden ook nog versterkt worden.

Matrassen vergelijken binnenvering bonell matrassen

Statische magnetische velden

In Feng Shui, is het raadzaam om een slaap positie af te stemmen met het magneet veld van de aarde. De meeste binnenveringsmatrassen en pocketmatrassen maken een enorm verschil ten opzichte van schuim en latex matrassen omdat deze staal bevatten. Het staal in een binnenvering of pocket matras verstoort het natuurlijke magneetveld van de aarde en verstoord zodoende uw nachtrust. Probeer dit kleine experiment thuis. Neem een kompas en trek het voorzichtig over uw matras in een rechte lijn. Als de naald een aantal graden beweegt, is er blootstelling aan een magnetisch. Een bouw bioloog meet de sterkte van dit veld, evenals de snelle veranderingen op de korte afstand van het matras en kan aanpassingen voorstellen om deze velden te voorkomen.

Lees ook:  Stunt acties en hoge kortingen uitgelegd

Wat kunt u zelf doen?

Door uw slaapkamer zoveel mogelijk vrij te houden van elektra kan je absoluut beter slapen. Het verschil dat mensen al binnen een paar dagen merken door bijvoorbeeld de wekkerradio en de DECT telefoon naast het hoofdeinde van het bed te verwijderen is vaak enorm. Niet alleen slapen mensen vrijwel gelijk beter ook voelen zij zich beter. Dit is ook niet verwonderlijk als je bedenkt dat slaap ons immuun systeem versterkt. Als je dus goed slaapt heb je in de regel ook een goed werkend immuun systeem. Elektrische draden die onder het bed lopen kunt u het beste verwijderen. Zet ook uw bed een paar centimeter van de muur. Vaak is de muur elektrisch geladen (door de stroomkabels die er doorheen lopen) en als je het bed er dan tegenaan zet ligt u in een versterkt elektrisch veld. Als u een elektrisch verstelbare bedbodem heeft kunt u het beste de stekker uit het stopcontact halen en deze er alleen in doen als u het bed wilt verstellen. Gebruikt u een elektrische deken, haal de stekker uit het stopcontact als u er op slaapt. Kijk ook of de snoeren van uw bedlampjes zo ver mogelijk van uw hoofd kunnen worden neergelegd. En vermijd staal in de directe omgeving van uw bed.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.