Het belang van certificeringen voor matrassen

Gifvrije, gecertificeerde matrassen

Bekijk de matras.info video

Certificatie en keurmerken voor matrassen zijn belangrijk omdat deze u veiligheid en kwaliteit garanderen

Het belang van certificeringen voor matrassen. Het Meldpunt Gezondheid en Milieu en de VWA* krijgen steeds meer meldingen van mensen die gezondheidsklachten hebben door een nieuw matras. Klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid, huidirritatie en een ziek gevoel zijn bekend. In matrassen zijn veel chemische stoffen verwerkt. Waaronder stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Let daarom extra goed op bij de aankoop van nieuw matras! Kies daarom altijd een matras dat gecertificeerd is en diverse keurmerken heeft.

  • * Voedsel en Waren Autoriteit.

Gifvrije, gecertificeerde matrassen

Het belang van certificeringen op matrassen wordt steeds groter. Dit komt door de toenemende import uit verre landen. Bijvoorbeeld matrassen uit China worden voor het vervoer in de containers behandeld tegen insecten. Dit wordt gedaan met schadelijke gassen, zoals methylbromide en 1,2 dichloorethaan. Alhoewel de matrassen worden verpakt in plastic kunnen de matrassen deze giftige dampen opnemen.

Matrassen die in Europa geproduceerd én gecertificeerd zijn, garanderen dat deze veilig zijn. Naast het feit dat matrassen absoluut veilig moeten zijn, voel ik mij als matrassenspecialist ook verantwoordelijk.  en wil met zo min mogelijk milieubelastende materialen werken. Wij maken dan ook matrassen die volledig veilig zijn. Onze matrassen hebben de volgende certificeringen en keurmerken:

Certipur certificering

Certipur certificering.

Voor koudschuim en traagschuim is het CertiPUR certificaat het belangrijkste certificaat. Hiermee weet u zeker dat het product veilig is. En ook dat het in Europa gemaakt is. Het geregistreerde CertiPUR Label verwijst naar de veiligheid, de gezondheid en de milieuprestaties. Dit op het gebied van kwalitatief hoogwaardige (koud) schuimen. Alleen producenten die voldoen aan strikte eisen mogen gebruik maken van dit label. Hierbij gaat het om veiligheids-, gezondheids- en milieueisen

Lees ook:  Wat is het beste matras van 2024?
Hygcen certificaat

HygCen certificaat.

Het HygCen certificaat gegarandeerd dat matrassen volledig vrij zijn van giftige stoffen. Daarom is het een van de belangrijkste certificaten. Het is een belangrijk internationaal gerenommeerd testlab op het gebied van hygiëne en veiligheid. De deskundige testmethodologie biedt een bijdrage aan het gebied van kwaliteitsborging in heel Europa.

Medisch getest

Medisch getest

Body wholesome textile is een Duitse medische keuringsdienst voor textiel. Zij doen onderzoek naar huidvriendelijke textiel.

LGA certificaat

LGA certificaat

Dit certificaat wordt uitgereikt aan matrassen die vrij zijn van schadelijke stoffen. Ook garandeert het dat de kwaliteit van het betreffende schuim een hoge constante waarde heeft.

Öko-Tex keurmerk

Öko-Tex keurmerk

Öko-Tex textiel test op schadelijke stoffen en heeft meer dan 100 verschillende parameters. Zij gaan veel verder dan de wettelijke vereisten. De Europese Oko-TEX milieucertificering garandeert dat de materialen geen enkele schade aan de gezondheid van mensen kunnen toebrengen. Het is zelfs babyhuid vriendelijk.

CE keurmerk

CE label

Met dit label geeft een fabrikant aan dat zijn product voldoet aan de Europese eisen. Deze zijn van toepassing op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Bekijk hier mijn matrassen die alle bovenstaande certificaten en kwalitifaties hebben

Het belang van certificeringen voor kindermatrassen

Vooral bij baby- en kindermatrassen is het belangrijk dat deze veilig zijn en geen giftige stoffen bevatten. Kinderen, en vooral als zij heel jong zijn, liggen het grootste gedeelte van de dag in bed. Daarom is extra het belangrijk dat zij een ‘schone’ matras hebben.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.