Kindermatrassen en babymatrassen

Kindermatras verbeterd nachtrust kind

Voor de algehele ontwikkeling van een kind is een goede nachtrust, en dus een goed kindermatras, onontbeerlijk. Een goed matras is nóg belangrijker voor een kind dan voor een volwassene. Baby’s en kleine kinderen brengen immers veel meer uren in bed door dan volwassenen. Een pasgeboren baby slaapt bijvoorbeeld meer dan 20 uur per dag! Naarmate het kind ouder wordt heeft het steeds minder slaap nodig maar nog altijd (tot het 10de levensjaar) zo’n 12 uur per dag.

Het belang van een goed kindermatras is dan ook groot.

Maar wat is nou een echt goed kindermatras? En waar kunt u het beste op letten? In dit artikel vindt u informatie over alle verschillende type kindermatrassen. Daarnaast waar u het beste op kunt letten bij de aanschaf van een goed kindermatras.

Kindermatrassen en babymatrassen

Foto credit: Lars Plougmann via Foter.com / CC BY-SA

Het verschil tussen een kindermatras en een matras voor volwassene

Het verschil tussen een kindermatras en een matras voor volwassene is dat een kindermatras geen zones mag/moet hebben. Als een kind zijn of haar eerste 1 persoons matras krijgt is het nog niet volgroeid waardoor het volkomen verkeerd in de zones komt te liggen. Daarom is het beter om voor een kind een matras te kiezen dan geen zones heeft. Pas als een kind een jaar of 12 is is hij of zij lang genoeg om de zones in het matras ook daadwerkelijk te benutten.

Het verschil tussen een kindermatras en een matras voor volwassene

De mogelijkheden voor kindermatrassen

De verschillende mogelijkheden voor kindermatrassen zijn; Latex, Polyether, koudschuim (evt. met een laag traagschuim) en pocket matrassen. In het kort is Latex relatief warm, biedt Polyether nauwelijks veerkracht en comfort, zijn pocketmatrassen het minst hygiënisch. Dit type matras kan zelfs koud zijn. Koudschuim biedt het meeste comfort en is het veiligst.

Wat is een echt goed kindermatras?

Er zijn bijna net zoveel matraskeuzes voor kinderen als voor volwassenen, maar wat is nou belangrijk voor een kindermatras? Ten eerste moet een kindermatras goed ventileren en mag het niet te warm worden. Ook mag een kindermatras niet zacht zijn maar moet het ook zeker niet hard zijn. Daarnaast moet een kindermatras veerkrachtig zijn en goede ondersteuning bieden. Uiteraard moet het vrij zijn van schadelijke stoffen. Voor de veiligheid zijn er diverse certificaten die u garanderen dat het matras volledig veilig is. Maar waar kunt u nog meer op letten voor een echt goed kindermatras?

Beste kindermatras Donna

Veilige kindermatrassen

Voor alle type kindermatrassen kunt u kijken bij www.slaapkindjeslaap.nl