Kindermatrassen en babymatrassen

Wat is het beste kindermatras

Kinderen slapen enorm veel, dus kies een goed kindermatras

Voor de algehele ontwikkeling van een kind is een goede nachtrust, en dus een goed kindermatras, onontbeerlijk. Een goed matras is nóg belangrijker voor een kind dan voor een volwassene. Baby’s en kleine kinderen brengen immers veel meer uren in bed door dan volwassenen. Een pasgeboren baby slaapt bijvoorbeeld meer dan 20 uur per dag! Naarmate het kind ouder wordt, heeft het steeds minder slaap nodig, maar nog altijd (tot het 10de levensjaar) zo’n 12 uur per dag.

Wat is nou een echt goed kindermatras? En waar kunt u het beste op letten? In dit artikel vindt u informatie over alle verschillende type kindermatrassen. Daarnaast waar u het beste op kunt letten bij de aanschaf van een goed kindermatras.

Kindermatrassen en babymatrassen

Foto credit: Lars Plougmann via Foter.com / CC BY-SA

Het verschil tussen een kindermatras en een matras voor volwassenen

Het verschil tussen een kindermatras en een matras voor volwassene is dat een kindermatras geen zones mag/moet hebben. Als een kind zijn of haar eerste matras krijgt, is het nog niet volgroeid waardoor het volkomen verkeerd in de zones komt te liggen. Daarom is het beter om voor een kind een matras te kiezen dat geen zones heeft. Doe dat pas als een kind een jaar of 12 is en genoeg lengte heeft om de zones in het matras ook daadwerkelijk te benutten.

Het verschil tussen een kindermatras en een matras voor volwassene

De mogelijkheden voor kindermatrassen

De verschillende mogelijkheden voor kindermatrassen zijn; latex, polyether, koudschuim (evt. met een laag traagschuim) en pocketveer matrassen. In het kort: latex is relatief warm, polyether biedt nauwelijks veerkracht en comfort en pocketmatrassen zijn het minst hygiënisch. Dit type matras kan zelfs koud zijn. Koudschuim biedt het meeste comfort en is het veiligst.

Lees ook:  Pocketvering matrassen

Wat is een echt goed kindermatras?

Er zijn bijna net zoveel matraskeuzes voor kinderen als voor volwassenen, maar wat is nou belangrijk voor een kindermatras? Ten eerste moet een kindermatras goed ventileren en mag het niet te warm worden. Ook mag een kindermatras niet zacht zijn, maar ook zeker niet te hard. Daarnaast moet een kindermatras veerkrachtig zijn en goede ondersteuning bieden. Uiteraard moet het vrij zijn van schadelijke stoffen. Voor de veiligheid zijn er diverse certificaten die u garanderen dat het matras volledig veilig is. Maar waar kunt u nog meer op letten voor een echt goed kindermatras?

Beste kindermatras Donna

Veilige kindermatrassen

Voor alle type kindermatrassen kunt u kijken bij www.slaapkindjeslaap.nl

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.