Consumentenbond matrassentest uitslagen juli 2018

Consumentenbond matrassentest uitslagen Juli 2018 –  blijven de matrassenbranche verbazen

Nieuwe matrassentest uitslagen: Matras van de Lidl, de Meradiso krijgt “Beste Koop” en “Beste uit de Test”

Het Emma matras is (juli 2018) haar “Beste uit de Test” label verloren aan het Lidl matras. Een vreemd detail is het feit dat beide matrassen al diverse keren zijn getest (in 2017 en in 2018) en dat nu opeens de rollen zijn omgedraaid. Nu is het Lidl matras, de Meradioso, namelijk als beste uit de test gekomen. Dat de consumentenbond in mijn ogen jammerlijk weinig van matrassen weet is mij al jaren duidelijk maar toch blijven de test uitslagen mij steeds weer verbazen. Het Lidl matras is in mijn optiek namelijk wellicht nog een eenvoudiger matras dan het Emma matras waardoor de prijs weer volledig meespeelt. Ook dit keer komt de Consumentenbond weer met een winnaar die zich aan de onderkant van de markt bevindt. Het Lidl matras kost maar €100,- en dat lijkt mij een redelijke prijs voor dit product.

De opbouw van het Lidl Meradiso matras

Het Lidl matras heeft één massieve kern van koudschuim. In het schuim zijn over de breedte simpele comfort zones gesneden. De matras is symmetrisch waardoor het Lidl matras aan beide zijde beslaapbaar is. Volgens de Consumentenbond is het een warm matras wat ongetwijfeld door de 100% polyester tijk (het textiel) komt. Ook werkt de polyester tijk niet goed voor mensen die transpireren. Polyester neemt immers geen vocht op waardoor het matras snel vochtig en klam kan gaan aanvoelen als je transpireert. De polyester tijk is afritsbaar en kan in de machine gewassen worden op 60 °C.

LET OP: Het matras uit deze matrassentest uitslagen van juli 2018 is de ‘Hardheid 3’ variant van het Meradiso matras. De Consumentenbond zegt op haar site: We testten ook de zachtere ‘Hardheid 2’-variant, en die scoort anders. Hoe anders word helaas verder niet uitgelegd. Even proefliggen is er niet bij want het Lidl (Meradiso) matras is alleen online te koop via Lidl-shop.nl. Daarbij proefliggen in een Lidl lijkt mij verre van ideaal 😉
De garantie op het matras is minimaal te noemen, namelijk 2 jaar en op de kern 5 jaar. Ik raad wel aan het matras wel eerst goed te luchten voordat u het in gebruik gaat nemen.

Meradiso matras van de Lidl

Het comprimeren van matrassen

Het Lidl matras wordt gecomprimeerd (volledig plat gedrukt) in een doos geleverd. Het comprimeren van matrassen zorgt echter voor kwaliteitsverlies wat al jaren bekend is in de matrassenbranche. Er is dan ook geen enkel gerenommeerd merk wat dit nu nog doet. Met name hoe lang het matras in de doos heeft gezeten in de gecomprimeerde vorm heeft invloed op de levensduur.

Toen wij het Lidl matras gingen unboxen bleek deze te lang in de doos gezeten te hebben want hij kwam niet terug in de bedoelde vorm. Het matras heeft hier zeker 6 weken in de doos gezeten voordat we het Unboxing filmpje gemaakt hebben. Ook ben ik dit fenomeen op meerdere forums tegengekomen, waar men zelfs sprak over een toffee-vorm. Ik begreep in eerste instantie niet goed wat hiermee bedoelt werd maar bij het unboxen van het matras werd me dit direct duidelijk.

Zowel het voeteneinde als het hoofdeinde van het matras kwamen niet goed terug in de bedoelde dikte en bleven lager dan het midden van het matras. Uiteindelijk is het matras toch nog goed in model gekomen, maar dit heeft zeker 3 dagen geduurd.

3 Reacties

Henriette

Dus gaat het er weer alleen maar weer om dat de lidl geld heeft geboden om als 1e te worden genoemd, en worden we weer bedot. Jammer maar zelf gewoon uitproberen. ik heb een tempurgeleend ooit, en nooit meer terug gegeven. fantastisch! ik kwam regelmatig kruipend mijn bed uit maar niet meer na de tempur.

Mandemakers

Ik heb een lidl matras en het stinkt echt verschrikkelijk naar chemicaliën, heb het 2 weken gelucht gehad voor het in gebruik nemen en het is echt een nachtmerrie, heb er nu een topper opleggen en nog is de geur heel erg hinderlijk, krijg er allerlei klachten door, kijk het nog heel even aan maar denk dat ik me oude er maar weer op ga leggen….zijn er meer mensen die dit herkennen?

Jacqueline

Het Lidl matras retour gezonden. Zit een hele kuil in, kan niet aan gewicht (63 kg) liggen
Matras 1 jaar in het bezit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.