Wat is het beste matras 2022 volgens de Consumentenbond?

Bekijk de beste geteste matras van 2020

Wat is volgens de consumentenbond het beste matras van 2022, en welke zou de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben? Hierop geeft de Consumentenbond antwoord.

Het matras speelt wellicht de belangrijkste rol voor een goede nachtrust. Naast het feit dat het goede ondersteuning moet bieden moet het ook voor ontspanning zorgen én comfortabel liggen. Er zijn verschillende type matrassen , zoals schuim, stalen veren en latex. De prijs zegt niet zo heel veel over het lig-comfort, volgens de matrassentest 2022 van de consumentbond.

Elk jaar doet de consumentenbond een matrassentest en vergelijkt verschillen soorten matrassen. De Consumentenbond test matrassen op onder meer lichaamsondersteuning, vochtdoorlatendheid en levensduur. Helaas neemt de Consumentenbond gifstoffen en certificeringen voor matrassen niet mee in haar test. Dat is erg jammer aangezien er nogal wat stoffen in matrassen kunnen zitten die niet gezond zijn. Denk hierbij aan chemische stoffen zoals brandvertragers, anti bed-bug en antihuisstofmijt. Bekijk hier hoe u het beste matras kunt kiezen dat bij u past naar mijn mening. In de matrassentest van 2022 zijn er in totaal ruim 60 online verkrijgbare matrassen getest. De matrassen die hieronder genoemd worden zijn matrassen waarvan er één maar in één stevigheid geleverd kan worden en de andere in twee verschillende stevigheden daarnaast zijn deze matrassen relatief goedkoop.

Hieronder bekijken we twee testonderdelen van de consumentenbondmatrassen test van 2022 waarbij het Emma matras als Beste uit de Test komt en het Meradiso matras van de supermarktketen Lidl de Beste Koop is.

Emma matras beste uit de test

Matrassen test onderdeel Beste uit de Test.

 • Beste uit de Test: Emma matras O2
 • De prijs: 358 euro
 • Het testoordeel cijfer: 7,7
 • Materiaal soort matraskern: koudschuim met een laag traagschuim en weer een laag koudschuim er bovenop
 • Maximale was temperatuur matrastijk: 60 graden
 • Matras omkeerbaar : Nee
Lees ook:  Koudschuim matrassen en alles over koudschuim

Het Emma matras kan in twee hardheden geleverd worden. Het gaat bij dit geteste matras om de hardere variant die als Beste uit de Test kwam. Er is ook een zachtere medium Emma matras, maar die kwam minder goed uit de matrassentest 2022.

Het Emma matras O2 in de harde variant scoort goed op de meeste onderdelen. De kracht ligt vooral bij de ligeigenschappen. Dit zijn onderdelen als drukverdeling, veerkracht en dikte. Op al die punten scoort het matras erg goed. Ook de verwachte levensduur is erg goed.

Het matras laat voldoende vocht door en ook de ondersteuning is goed – vooral voor rugslapers, maar ook voor buikslapers werkt het matras goed en biedt voldoende ondersteuning.

De tijk van het matras is er af te halen en kan gewassen worden op 60 graden. Het matras wordt thuis op proef aangeboden.
Een redelijk groot nadeel is dat je het matras niet kunt omkeren waardoor het maar op één zijde beslaapbaar is. Het matras kan wel gekeerd worden van hoofd- naar voeteneind.

Meradiso matras beste koop

Matrassen test onderdeel De Beste Koop.

Het matras dat het predicaat Beste Koop heeft gekregen is het Maridiso matras. De Beste Koop is een predicaat die voornamelijk de beste prijs laat zien en het matras is dan ook echt goedkoop te noemen.

Beste Koop: Meradiso matras (Matras van Supermarkt Lidl) 7-zones koudschuimmatras (hardheid 2)

 • De prijs: 120 euro
 • Het Testoordeel: 7,2
 • Materiaal soort matraskern: een laag koudschuim
 • Maximale was temperatuur matrastijk: 60 graden
 • Het matras is omkeerbaar (bovenkant naar onderkant): Ja
Lees ook:  Polyether matrassen

Dit matras van de Lidl is uiterst goedkoop waardoor het ook het predicaat Beste koop heeft gewonnen. Het gaat in deze matrassen test met hardheid type 2. Er is ook een andere hardheid leverbaar maar deze scoort lager.

De sterke punten van dit het Lidl matras zijn levensduur en ondersteuning. De ondersteuning is vooral goed voor buikslapers Voor zijslapers is de ondersteuning minder goed en scoort het matras gemiddeld.

De meningen over het comfort van het Lidl matras lopen wel sterk uiteen. De meeste mensen vinden het matras erg hard en niet zo comfortabel.

De vochtregulatie is voldoende en de tijk is net zoals bij de Emma afneembaar en wasbaar op 60 graden. Het matras wordt thuis op proef aangeboden.

Het matras is omkeerbaar In tegenstelling tot het Emma matras wat je niet kunt omkeren. Alleen kunt je dit matras weer niet draaien van hoofd- naar voeteneind.

 

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Één reactie

Ann Van Mierlo

Ik heb matras pocketveer visco besteld.
Ik heb namelijk een nekhernia en lage rugklachten.
Is dit een goede keuze?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *