Emma matrassen informatie

emma matrassen
emma matrassen

Praktische informatie over het Emma matras:

  • Het Emma matras is verkrijgbaar in één hardheid (one size fits all)
  • Keuze uit diverse maten
  • Bestaat uit drie verschillende schuimlagen (welke schuimen is niet helemaal duidelijk)
  • Wordt geleverd met een afritsbare polyester matrashoes
  • Gratis bezorging tussen 2 en 4 dagen
  • 100 dagen proefslapen, met niet goed geld terug
  • Prijs vanaf 399 euro
  • Online te bestellen via www.emma-matras.nl

Beste koop Emma matras

Het Emma matras is een nieuwe ster aan het firmament evenals Bruno, Simba, Casper, Eve etc. en is sinds een jaar actief op de Nederlandse markt. Het Emma matras kan alleen online besteld worden en is beschikbaar in één model en één hardheid. Het enige wat je moet kiezen is de maat. De Consumentenbond heeft het Emma matras (Nu februari 2019) tot 4 x toe als beste uit de test beoordeeld. In januari was het nog een matras van Lidl, eveneens een matras in een doos die slechts in één hardheid geleverd wordt. Voor de gehele matrassenbranche zijn de keuzes die de consumentenbond op dit moment maakt op z’n zacht gezegd nogal vreemd. Zowel het Emma matras als het Lidl matras zijn in mijn optiek kwalitatief minimaal en goedkoop in elkaar gezet. Toch kregen beide matrassen het predicaat “Beste uit de test”.

Beste koop en Beste uit de test?

De consumentenbond hanteert het begrip “Beste koop” en “Beste uit de test” waarmee de meeste consumenten volledig fout (kunnen) gaan. De niets vermoedende consument zal hierdoor gemakkelijk kunnen denken dat dit predicaat een garantie geeft het beste product (matras) te zijn. Dit is echter helemaal niet het geval. Elk jaar weer krijgt een matras het predicaat “Beste Koop” als het matras vooral héél goedkoop is. Dit is ook niet verwonderlijk als je bedenk dat de Beste Koop gebaseerd is op een kwaliteit /prijs verhouding. Een heel stevig matras kan maar zo heel goed uit de duurzaamheidstest komen en als het matras dan ook nog eens goedkoop is word dat matras de Beste Koop. Dus het begrip “Beste koop” is naar mijn overtuiging een erg breed begrip dat zonder de juiste nuancering kan leiden tot verkeerde aannames en verkeerde keuzes.

Lees ook:  Velda matrassen

De matrassentest van de consumentenbond en dan met name de “Beste Koop” verteld u namelijk niet of een matras geschikt is voor u én ook niet of een matras nou echt goed is of niet. Mensen kopen veel sneller een matras met het label de beste koop terwijl het label het beste getest veel meer over de kwaliteit zegt. De Consumentenbond geeft 40% punten aan levensduur! Hierdoor heeft het Emma matras zo,n hoge score gekregen. Het Emma matras is namelijk behoorlijk stevig waardoor het de levensduur test goed doorstaan heeft.

Levensduur Emma matras

Volgens de Consumentenbond scoort het Emma matras bijzonder hoog op lange levensduur (9,3). De “Beste Koop” of “Het beste uit de test” geeft totaal geen indicatie over het Comfort en of de stevigheid geschikt is voor u. Het advies van de consumentenbond is dan ook om proef te liggen in een winkel om de verschillende hardheden te testen. U kunt het Emma matras in één stevigheid bij Beterbed testen. Emma matras is dan ook een zogenaamde One fits All matras. One Fits All werkt niet als het nauw luistert of als u een zacht of juist een stevig matras nodig heeft.

Feedback Emma matras negatief

De feedback die ik van het Emma matras krijg is ronduit negatief. Op zich is dat niet echt verwonderlijk aangezien de mensen waarbij het niet bevalt weer op zoek gaan naar een nieuwe matras en dan hun onvrede kunnen uiten over het Emma matras. De klachten zijn dat het matras bijzonder zacht is, dat het stink (chemische lucht) en dat het matras erg warm is. De warmte verwondert mij niets en eigenlijk de chemische lucht ook niet omdat er met chemische lijm gelijmd wordt. De chemische lucht gaat na een paar weken meestal wel weg maar de warmte natuurlijk niet. Als u van een koel matras houdt is het Emma matras zeer waarschijnlijk niet echt geschikt voor u.

Lees ook:  Auping matrassen

Waar wordt het Emma matras gemaakt?

Het Emma matras wordt in Duitsland geproduceerd en verkocht in diverse landen in Europa. Het Emma matras bestaat uit drie verschillende schuimlagen (dus ook 3 lijmlagen waardoor de ventilatie achteruit gaat) met daar omheen een simpele 100% polyester matrastijk. De Emma matrastijk is 100% polyester en is wasbaar op 60 graden. Let op, de zijde en onderkant van de matrashoes zijn wasbaar tot 40 graden en dus niet huisstofmijt dodend. Het Emma matras word 100 dagen op proef gegeven met een niet goed geld terug garantie. De levertijd is 3 a 4 dagen maar diverse maten worden met 3 tot 4 weken geleverd!

Let op! Terug roep actie Emma matrassen

(12-10-2017) Via BASF zijn er verontreinigde grondstoffen geleverd aan de schuim- en matrassen industrie. Het Emma matras, het best geteste matras van de consumentenbond, blijkt nu haar klanten te hebben geïnformeerd en is een terug-roep actie begonnen in Duitsland maar (nog) niet in Nederland. Tussen 25 augustus en 29 september is er TDI (grondstof voor het maken van schuimen) geleverd met een te hoge concentratie van de stof Dichlorbenzol. Deze reukloze stof is irriterend voor de huid, ogen en luchtwegen. Zowel Emma als het merk Dunlopillo zijn een terug-roep actie begonnen om de schuimen terug te kunnen geven aan BASF.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.