Tempur matrassen

Tempur matrassen

Tempur matrassen

6.8

Garantie

6.5/10

Kwaliteit

8.8/10

Levensduur

8.6/10

Proeftijd

4.0/10

Afwerking

5.9/10

Voordelen

 • Enorm goede kwaliteit traagschuim
 • Levert ook medisch

Nadelen

 • Geen proeftijd
 • Hoge prijsklasse
 • slecht 3 jaar volledige garantie, daarna afbouwend

Tempur matrassen
Tempur produceert traagschuim matrassen

Soort
Traagschuim en koudschuim

Producent / Land van herkomst
Hongarije, eigenbeheer

Meerdere hardheden
Ja

Proeftijd
Nee

Wat gebeurt er met de retour gekomen matrassen
NVT

Levert medisch
Ja

Certificaties
Ja

Dealers
Ja

Garantie
15 jaar afbouwend (eerste 3 jaar volledig daarna afbouwend)

Tempur matrassen website

www.tempur.nl

Oorsprong van Tempur matrassen fabriek

Het merk Tempur is de ontwikkelaar van druk verlagende matrassen door het gebruik van traagschuim. Tegenwoordig heet de onderneming Tempur World Inc.en is het hoofdkantoor gevestigd in de Amerika.
Inmiddels is TEMPUR verkrijgbaar in meer dan 76 landen en dat aantal neemt nog steeds toe. Om de groeiende vraag bij te houden, breidde TEMPUR uit naar Noord-Amerika, bouwde een onderzoeksfaciliteit en een fabriek in Duffield, Virginia en later nog een derde fabriek in Albuquerque, New Mexico. Tegenwoordig worden drukverlagende traagschuim matrassen niet alleen meer door Tempur gemaakt maar zijn er veel verschillende fabrikanten die traagschuim produceren.

Tempur matras:
Wat maakt Tempur matrassen zo goed? Doordat Tempur werkt met visco elastisch schuim (tragschuim) zijn de matrassen drukverlagend en geeft dit een zwevend effect. Het comfort van een goed traagschuim matras is niet of nauwelijks te evenaren door andere materialen.

Wat kost een Tempur matras?
De matrassen van Tempur zijn relatief dure matrassen maar bieden wel waar voor hun geld.

Kan je op Tempur matrassen proefslapen?
Tempur zelf geeft haar matrassen niet op proef. Bij sommige dealers van Tempur bestaat de mogelijkheid van proefslapen wel maar de meeste doen dit niet.

Tempur producten en matrassen
Tempur verkoopt 5 verschillende matrassen die allen afgeleid zijn van het oorspronkelijke Tempur Original traagschuim matras.

De Tempur matras modellen zijn :

Lees ook:  Ubica matrassen

Tempur matras Original
Tempur matras De Luxe
Tempur matras Royal
Tempur matras Promessa
Tempur matras Cloud

Tempur Original matras
Het Tempur Original matras is het eerste matras waar Tempur mee uit kwam en is opgebouwd uit 2 lagen schuim. De onderlaag is van koudschuim en de boven laag van traagschuim. De Tempur Original is 20 cm dik. De onderlaag is 11 centimeter High Resilience (HR) koudschuim. Hoe hoog het HR is wil Tempur niet zeggen maar volgens mij is het een HR 45. Op deze koudschuim onderlaag is een laag van 7 centimeter traagschuim laag verlijmd (jammer genoeg met synthetische lijm).

Tempur De Luxe matras
Het Tempur De Luxe matras bestaat uit 3 lagen en is in totaal 22 centimeter dik. De Tempur De Luxe matras is net zoals de Original matras opgebouwd uit een onderlaag van koudschuim. Hoe hoog het HR is wil Tempur niet zeggen maar volgens mij is dit ook een HR 45. Op deze koudschuim laag wordt een laag van 9 centimeter traagschuim geplaatst. De matras kern heeft een matrashoes waarin 2 centimeter zacht traagschuim materiaal is verwerkt. De stof van deze hoes reguleert de vochtverwerking snel en doeltreffend. De hoes is afritsbaar maar kan niet gewassen worden!!

Tempur Royal matras
Het Tempur Royal matras is 25 centimeter hoog en is opgebouwd uit 3 verschillende lagen schuim.  Net als bij de Original bestaat de onderste laag uit een 11 centimeter koudschuim en is het onbekend welk HR koudschuim er gebruikt wordt. Op deze koudschuim laag wordt een laag van 9 centimeter Tempur traagschuim geplaatst. De toplaag bestaat uit 5 centimeter zachter traagschuim.

Tempur Promessa matras
Het Tempur Promess matras heeft 3 verschillende lagen en is in totaal 25 centimeter dik. Net als bij de Original bestaat de onderste laag uit een 11 centimeter koudschuim en is er wederom niet bekend wat voor HR er gebruikt wordt.  Op deze koudschuim laag wordt een laag van 7 centimeter traagschuim aangebracht. De 7 cm traagschuim bovenlaag heeft een voorgevormde, golvende vorm.

Lees ook:  Avek matrassen

Tempur Cloud matras
Het Tempur Cloud matras kan in 3 verschillende variaties besteld worden. De 3 Cloud matrassen variëren in diktes, namelijk 19, 22 en 25 centimeter dik. De onderste laag bestaat uit een 11 centimeter dikke koudschuim laag die aan de bovenkant is voorzien van een rasterwerk van uitsparingen. Het doel hiervan is om te zorgen voor een extra elasticiteit en ventilatie.  Daarbovenop is een traagschuim laag aangebracht van 4 centimeter dik. De toplaag van de TEMPUR Cloud is 4 cm dik en is van een 50 KG densiteit waardoor het ademt vermogen een stuk beter is dan bij de andere matras modellen van Tempur.

Tempur traagschuim densiteit
Tempur heeft twee verschillende densiteiten traagschuim. Een 50 Kg welke alleen medisch wordt ingezet (deze 50 kg traagschuim wordt nu ook op het nieuwe Cloud matras gebruikt) en een 85 Kg welke voor de consumenten matrassen gebruikt wordt. In mijn optiek is een 85 Kg een te hoge densiteit welke niet echt geschikt is in ons toch wel vochtige klimaat. De temperatuur en het ademt vermogen is beduidend minder dan bij een 50 KG densiteit.

Tempur garantie
Tempur geeft 15 jaar garantie op haar matrassen maar let op! Dit betreft een afbouwende garantie. De eerste 5 jaar krijgt u op een Tempur matras volledige garantie waarna de garantie afgebouwd wordt. Vergeet niet uw Tempur aankoop te registreren want alleen dan is de garantie geldig.

0-5 Jaar: Volledige garantie

 • Na 6 jaar: De garantie is gereduceerd met 10%
 • Na 11 jaar: De garantie is gereduceerd met 60%
 • Na 7 jaar: De garantie is gereduceerd met 20%
 • Na 12 jaar: De garantie is gereduceerd met 70%
 • Na 8 jaar: De garantie is gereduceerd met 30%
 • Na 13 jaar: De garantie is gereduceerd met 80%
 • Na 9 jaar: De garantie is gereduceerd met 40%
 • Na 14 jaar: De garantie is gereduceerd met 90%
 • Na 10 jaar: De garantie is gereduceerd met 50%
 • Na 15 jaar: De garantie is gereduceerd met 100%

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

6 Reacties

Chrétienne Schautteet

Mijn schoonzus woon in Hongarije en zoekt daar om een Tempur matras te kopen. Kunt u ons helpen aan een verdeeladres aub?

Jill van meerbeeck

Garantie

0

Kwaliteit

10

Levensduur

9.5

Proeftijd

0

Afwerking

0

eenTempur matras met afneembare en wasbare hoes van 6 jaar oud, van iemand overkopen, is dat een goed idee?

J van Dalen

Hoe weet ik of ik de goede kant boven heb liggen van mijn tempur matras?

Chris Nederhorst

Beste, u kunt met uw hand voelen aan welke kant het traagschuim zit. De kant met het traagschuim is de bovenkant.

Vriendelijke groet,
Chris

Hendrikje

Er wordt altijd aangegeven dat het beter is een matras om de 10 jaar te vervangen. Maar hoe zit dit met Tempur. Ons matras is ca 10 jaar oud. Het ziet er nog uit als nieuw en heeft nog dezelfde stevigheid. Het matras veert meteen terug. Dit betekent wel dat de kwaliteit van Tempur uitstekend is. Of het 10 jaar verhaal is een verkooppraatje.

Bedankt

Julien

Waarom geeft Chris Nederhorst geen reactie op bovenstaand bericht van Hendrikje ?
Ik ben daar zeer benieuwd naar, omdat ik ook een Tempur matras van ca. 10 jaar oud heb
en ik daarmee dezelfde ervaring heb als weergegeven door Hendrikje.
Hoe zit het nu precies met de (reguliere) gebruiksduur van een Tempur matras ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *