Polyether matrassen

Polyether matrassen informatie
Bekijk de matras.info video

Wat is polyether?

Dit is het goedkoopste type matras op de markt. Polyether is een ‘ouderwets’ schuim met weinig veerkracht. En juist de veerkracht is belangrijk voor een matras.

Het polyether schuim kan gemaakt worden met veel of juist weinig lucht. Dat wordt aangegeven door middel van het soortelijk gewicht (SG). Een polyether matras met een SG20 heeft schuim dat 20 kg per kubieke meter weegt. Dat is een erg zacht en slap matras.

Een matras van SG40 is harder en ook duurzamer omdat deze langer meegaat. Onafhankelijk van het soortelijk gewicht kan polyether schuim zo gefabriceerd worden dat het wat stugger of juist wat slapper is.

De eigenschappen van polyether matrassen zijn niet echt goed. Polyether heeft een gesloten celstructuur waardoor het slecht vocht opneemt en relatief warm aanvoelt. Door deze gesloten celstructuur krijgt men ook al snel last van zogenaamde ‘kuilvorming’. Waar u ligt, drukt u op den duur de luchtbelletjes stuk (en waar u niet ligt niet) waardoor er snel kuilvorming in het matras ontstaat.

Er zijn verschillende diktes van 12 tot 20 cm leverbaar. Een matras moet een zeker corrigerend vermogen hebben. Dat is het vermogen om zich zodanig aan te passen aan het lichaam, dat het lichaam daar waar nodig voldoende ondersteuning krijgt. Polyether matrassen hebben een beperkt corrigerend vermogen.

Polyether

De levensduur van polyether

De levensduur van een polyethermatras is 3 tot 5 jaar.

Conclusie

Een polyether matras heeft weinig veerkracht, neemt niet echt goed vocht op en krijgt snel kuilvorming. De levensduur is kort. Ze zijn over het algemeen wel goedkoop.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.