Nederlanders zijn de beste slapers ter wereld!

Nederlanders zijn de beste slapers ter wereld!

Nederlanders zijn de beste slapers ter wereld!

Volgens een Amerikaans onderzoek zijn Nederlanders de beste slapers ter wereld! Hoe dit precies komt is niet helemaal duidelijk maar er zijn wel sterke aanwijzingen. Nederlanders zijn de beste slapers ter wereld, de Belgen staan op de derde plaats en de Noren doen het niet iets minder dan wij en staan op de tweede plaats.

De Amerikaanse bedden en matrassen gigant “the Mattress Firm” heeft een blog die The Daily Doze heet. The daily Doze wilden weten hoe het in de wereld is gesteld met de slaapgesteldheid van de mensen. Uit data van 50 verschillende landen werd gekeken naar drie verschillende punten: het aantal uren slaap per persoon, de BMI (Body Mass Index, hoe dik zijn de mensen) en hoeveel uren word er per persoon per dag gewerkt. En wat is hieruit naar voren gekomen? Nederlanders zijn de beste slapers ter wereld! Ook liggen de eerste 13 opeenvolgende landen van de lijst allemaal in Europa. Waar dit precies door komt is niet helemaal duidelijk. Verondersteld word dat een gemiddeld hoog inkomen er mee te maken heeft maar ook zijn de bedden en matrassen in Europa boven gemiddeld goed.

Hieronder vind u een lijst met de landen waar het beste ter wereld word geslapen:

1)  Nederland

2)  Noorwegen

3)  België

4)  Denemarken

5)  Zweden

6)  Frankrijk

7)  Zwitserland

8)  Italië

9)  Ierland

10) Oostenrijk

Slaap en hard werken

Door hard werken slaap je niet beter. Wel word je door hard werken meer moe maar dat betekend gek genoeg niet automatisch dat je er beter door slaapt. Dit blijkt ook uit  de cijfers. In landen waar relatief hard gewerkt word scoren meestal relatief laag. In de top 20 staan allemaal landen waar minder dan 40 uur per week gewerkt wordt.

Meestal blijkt lichaamsgewicht in verband te staan met de kwaliteit nachtrust. Minder dik zijn lijkt een pluspunt om beter te kunnen slapen. In de landen waar relatief hard gewerkt wordt, hebben de meeste mensen een lagere BMI (zijn dus gemiddeld minder dik) maar blijken desondanks niet beter te slapen. Hard werken blijkt negatief te werken in relatie tot het aantal uren slaap. Simpel uitgelegd: mensen die minder uren werken, slapen beter.

Slaap en trouwen

Overal ter wereld is er een afname van het aantal mensen dat trouwt (huwelijken). Uit het onderzoek blijkt dat het aantal uren slaap daalt in landen waar het aantal huwelijken ook afneemt. Alleen Europa is hierop een uitzondering. In Europa daalt weliswaar het aantal mensen dat trouwt, maar hier slapen ze allemaal ze prima. Aangenomen word dat er hier in Europa een goede balans tussen werk en privé is.

 

Heel slecht slapen

Er zijn duidelijke indicatoren waarom mensen in een land goed slapen en daarin scoort Europa heel goed. Maar waarom slapen mensen in bepaalde landen slecht? Komt dit door de werk druk of zijn er andere oorzaken. Ons gematigde klimaat helpt zeker voor een betere nachtrust. Zo valt het bijvoorbeeld wel op dat het allemaal ‘warme’ landen zijn die domineren op de lijst van landen waar slecht wordt geslapen. Hieronder vind u de lijst van de top 10 landen waar het slechts geslapen word:

 

1)  Koeweit

2)  Mexico

3)  Colombia

4)  Saoedi Arabië

5)  Costa Rica

6)  Zuid Korea

7)  Qatar

8)  Chili

9)  Verenigde Arabische Emiraten

10) Hong Kong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.