Sexsomnia, seks in je slaap hebben

Sexsomnia nu een officiële aandoening

Seks terwijl je slaapt

We hebben het allemaal wel eens gehad, seks terwijl wij sliepen. In onze droom hadden we seks wat uiteindelijk resulteerde in een natte droom. Uit een onderzoek gedaan in Canada blijkt dat 1 op de 10 mannen terwijl zei sliepen seks hebben gehad. Nou ja, niet echt gehad dus maar in een droom. Sexsomnia heeft niets te maken met masturbatie, orale seks, strelen of daadwerkelijke seks.

Bij Sexsomnia blijkt het volledig af te spelen in hun droom terwijl ze in een diepe slaap waren. Sommige werden tijdens hun seksuele droom wakker en andere horen de volgende dag pas wat ze gedaan hadden.

Seks gedurende de slaap is nu officieel een aandoening

Sinds dit jaar (2020) is seks hebben terwijl je slaapt een officiële aandoening. Slaapseks bestaat dus echt en is nu dus zelfs een aandoening. Feitelijk heet deze aandoening Sexual Behavior during Sleep oftewel sexsomnia genoemd. Sexsomnia zou je ook kunnen zien als een seksuele slaapwandeling. Volgens Michel Cramer Bornemann (hoofdonderzoeker bij het slaapinstituut in Minnesota) moet je sexsomnia ook zien als een vorm van slaapwandelen. Het onderzoek is voornamelijk gericht op mannen maar dat wil niet zeggen dat vrouwen er geen last van kunnen hebben. Slaapseks kan namelijk eigenlijk iedereen overkomen geeft Mr. Bornemann aan.

Klinkt dit als onzin? Echter is er echt bewijs voor deze aandoening. Gedurende het onderzoek werden mannen en vrouwen tijdens hun slaap in de gaten gehouden. Tijdens een van deze onderzoeken was er een vrouw die zich bleek te masturberen tijdens haar slaap. Volgens het elektro-encefalogram oftewel EEG bleek de vrouw echter in diepe slaap en compleet buiten bewustzijn was.

Lees ook:  Slim bed met anti-snurk functie van Auping

Sexsomnia kan deels komen door stress, vermoeidheid of slecht slapen maar ook door contact met je partner in je slaap. Hierdoor kun je gestimuleerd raken ….. Heb je veel stress of ben je oververmoeid dan is er dus een kans op een seksuele slaapwandeling tijdens je slaap.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

3 Reacties

Matthew

ik heb hier al jaren last van, al sinds 2009 kwam het veelvuldig naar voren in mijn relatie, met de nu moeder van mijn zoontje. Zij vertelde dan smorgens wat er gebeurt was, ik voelde me een verkrachter en heb er best wel last van gehad. nu heb ik het maar geaccepteerd maar wist niet dat het een nog onbekende aandoening was die pas in 2020 officieel erkend is. ik voel me gelijk een stuk normaler en heb gelukkig door dat het bij mij een combi is van langdurige stress en te weinig echte nachtrust. Overigens heeft mijn zoontje Alice in wonderland syndroom en slaapwandelt ook. 🙂

Anoniem

Ook mijn man heeft er last van. Al sinds ik hem ken en dat is al 9 jaar. Helaas is dat ook bijna de enige manier waarop we seks hebben, waardoor ik al blij ban dat er wat gebeurt Hij wordt wel altijd wakker tijdens de daad zelf. Hij heeft altijd geslaapwandeld. Sinds we samen slapen is dit er dan bijgekomen.

Anoniem

Mijn ex was regelmatig met mij aan het vrijen in haar slaap. De 1ste paar keer dacht ik dat ze wakker was . En in haar slaap waren er onvergetelijke ervaring bij gekomen zij werd wakker in de morgen en zij dan goh wat voel ik me goed en blij. Ook een pluspuntje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *