Sexsomnia, seks in je slaap hebben

Sexsomnia nu een officiële aandoening

Seks terwijl je slaapt

We hebben het allemaal wel eens gehad, seks terwijl wij sliepen. In onze droom hadden we seks wat uiteindelijk resulteerde in een natte droom. Uit een onderzoek gedaan in Canada blijkt dat 1 op de 10 mannen terwijl zei sliepen seks hebben gehad. Nou ja, niet echt gehad dus maar in een droom. Sexsomnia heeft niets te maken met masturbatie, orale seks, strelen of daadwerkelijke seks.

Bij Sexsomnia blijkt het volledig af te spelen in hun droom terwijl ze in een diepe slaap waren. Sommige werden tijdens hun seksuele droom wakker en andere horen de volgende dag pas wat ze gedaan hadden.

Seks gedurende de slaap is nu officieel een aandoening

Sinds dit jaar (2020) is seks hebben terwijl je slaapt een officiële aandoening. Slaapseks bestaat dus echt en is nu dus zelfs een aandoening. Feitelijk heet deze aandoening Sexual Behavior during Sleep oftewel sexsomnia genoemd. Sexsomnia zou je ook kunnen zien als een seksuele slaapwandeling. Volgens Michel Cramer Bornemann (hoofdonderzoeker bij het slaapinstituut in Minnesota) moet je sexsomnia ook zien als een vorm van slaapwandelen. Het onderzoek is voornamelijk gericht op mannen maar dat wil niet zeggen dat vrouwen er geen last van kunnen hebben. Slaapseks kan namelijk eigenlijk iedereen overkomen geeft Mr. Bornemann aan.

Klinkt dit als onzin? Echter is er echt bewijs voor deze aandoening. Gedurende het onderzoek werden mannen en vrouwen tijdens hun slaap in de gaten gehouden. Tijdens een van deze onderzoeken was er een vrouw die zich bleek te masturberen tijdens haar slaap. Volgens het elektro-encefalogram oftewel EEG bleek de vrouw echter in diepe slaap en compleet buiten bewustzijn was.

Lees ook:  Slim bed met anti-snurk functie van Auping

Sexsomnia kan deels komen door stress, vermoeidheid of slecht slapen maar ook door contact met je partner in je slaap. Hierdoor kun je gestimuleerd raken ….. Heb je veel stress of ben je oververmoeid dan is er dus een kans op een seksuele slaapwandeling tijdens je slaap.

Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, matraskenner, matras-ontwikkelaar en oprichter van matras.info. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche. Mijn visie is dat echt slaapcomfort bereikt kan worden door te werken met kwalitatief hoogwaardige materialen. Heeft u hulp of advies nodig voor het vinden van het juiste matras? Bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.