Slaapt u slecht? Probeer deze militaristische super methode

Matras informatie een aantal feiten en fabels over slapen Snel in slaap vallen

Het belang van een goede en gezonde nachtrust is zo langzamerhand wel bekend alleen is dat soms lastig te realiseren. We weten allemaal hoe frustrerend het kan zijn als je niet kan slapen of midden in de nacht wakker word en de slaap niet meer kan vatten. Vaak gebeurd dit in een warme zomer nacht maar het kan ook zijn dat je stress hebt of dat je slaapritme ontregelt is. Met de tips hieronder helpen we je weer aan je welverdiende nachtrust.

Uit een slaaponderzoek gedaan bij 4000 Amerikaanse soldaten bleek 27% moeilijk in slaap te vallen maar ook in slaap te blijven. Meer dan de helft van de ondervraagde had slechts één maal per week moeite met in slaap vallen. Dit laatste is een veel voorkomend probleem dat bij velen voorkomt en zeker niet alleen in Amerika. Maar wat blijkt ? Deze problemen kunnen zo maar verleden tijd zijn! Dankzij het Amerikaanse leger kunnen wij nu ook veel makkelijker in slaap vallen. Het geheim van de Amerikaanse soldaten is namelijk een militaristische super methode waarbij je in twee minuten in slaap valt. Wat? Honderdtwintig seconden! Hoe is dat nou mogelijk? Inslapen duurt gemiddeld namelijk 8 minuten.

Zo goed slapen als een soldaat

De militaristische super methode is ontwikkeld in 1981 en uitvoerig beschreven in het boek Relax and Win: Championship Performance. Eigenlijk is de techniek ontwikkeld om sportprestaties te verbeteren en te verhogen door goed te leren genoeg rust te pakken. De speciale techniek werd voornamelijk ontwikkeld voor piloten en soldaten om er voor te zorgen dat ze voldoende rust pakken en zodoende beter kunnen presteren en minder fouten maken.

Lees ook:  Tips om snel en goed in slaap te vallen
militaristische super methode

De militaristische super methode in stappen “Hoe val je in twee minuten in slaap? “

Het stappen schema:

  • Stap 1: Ontspan de spieren in je gezicht. Ontspan je tong, je kaken en de spieren bij je ogen.
  • Stap 2: Laat je schouder hangen. Daarna ga je één voor één je armen ontspannen, begin eerst met je boven arm en daarna je onderarm.
  • Stap 3: Probeer zo rustig mogelijk uit te ademen en ontspan je borst.
  • Stap 4 : Daarna ontspan je je benen, begin eerst met je bovenbenen en dan je onderbenen.
  • Als laatste: Maak ongeveer 10 seconden lang je gedachte helemaal leeg en ga aan de volgende drie dingen te denken:

Denk je in dat je op een meer in een kano ligt met een prachtige blauwe hemel boven je. Of denk je in dat je in een zwarte hangmat hangt in een volledig donkere ruimte. Zeg ongeveer 10 seconden lang tegen jezelf “niet denken” “niet denken” .

Lloyd Bud Winter heeft deze slaaptips ontwikkeld. Deze slaapmethode vereist wel oefening en wat training maar werkt super goed.

Nog een paar extra slaaptips:

Naakt slapen kan helpen beter te slapen. Het lichaam kan beter afkoelen en dit is nodig om in slaap te vallen. Anders blijven de hersenen namelijk wakker om te kijken wat er speelt en dat kan dan weer leiden tot een slechte nachtrust. Slaap naakt en trek zeker geen dikke pyjama aan. Volgens meerdere slaaponderzoeken is naakt slapen een van de beste methodes om snel en goed in slaap te vallen.

Lees ook:  Boxsprings trekken stof aan

Zorg voor de beste temperatuur

Als het warm is in je slaapkamer kan het echt helpen om de temperatuur naar beneden te krijgen. Een ouderwetse ventilator of airco biedt hiervoor de beste oplossing. Door het bed en de slaapkamer te verkoelen daalt ook jou lichaamstemperatuur waardoor je gemakkelijker in slaap zal vallen.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *