Wat is het juiste matras bij rugklachten?

Wat is het juiste matras bij rugklachten? Omdat een mens gemiddeld 8 uur per 24 in bed ligt is een goede lighouding belangrijk om rugklachten te voorkomen. Rugklachten komen veel voor en zijn meestal tijdelijk maar het komt ook voor dat rugklachten chronisch zijn. Er zijn verschillende oorzaken waardoor rugklachten kunnen ontstaan en ook verschillende mogelijkheden om van rugklachten af te komen. Een belangrijk onderdeel om rugklachten te voorkomen is een goed bij u passend matras.

Verkeerde houding

Vaak ontstaan rugklachten door een verkeerde houding. Overdag bij het staan of zitten of tijdens het slapen kunnen, door een verkeerde houding, rugklachten ontstaan. Gedurende de dag kunt u bewust aan uw lichaamshouding werken maar gedurende de nacht bent u zich niet bewust van uw houding. Daarom is een goed matras extra belangrijk. Een matras waarop het lichaam goed kan ontspannen is dan ook geen overbodige luxe maar erg belangrijk. Een verkeerde houding gedurende de nacht kan namelijk, vooral op lange termijn, rugklachten doen verergeren en zelf tot een hernia leiden.

Juiste matras bij rugklachten

Het juiste matras ondersteund het lichaam en zorgt ervoor dat de wervelkolom in de correcte positie ligt. Daarnaast biedt een goed bij u passend matras comfort en een ontspannen nachtrust. Hierdoor voorkomt u rugklachten en zal de pijn doen verminderen. Terwijl een slecht of verkeerde matras juist rugklachten kan verergeren. Mede omdat de keuze voor een matras erg persoonlijk is en omdat er zo veel mogelijkheden zijn kan het lastig zijn het juiste matras te vinden. Het juiste matras ter voorkoming van rugklachten is dan ook iets wat per individu verschillend is.  Ga wel na welke klachten u bij uw huidige matras heeft. Als u bijvoorbeeld opstaat met onderrug klachten heeft uw lichaam daar wellicht extra steun nodig.

Lees ook:  Aanvangsklachten door een nieuw matras

Matras op proef

Of een matras echt geschikt is merkt u pas als u er een paar weken op geslapen heeft. Door er echt op te slapen, in tegenstelling tot even proefliggen in een showroom, weet u pas zeker of het matras de juiste ondersteuning biedt. Het thuis proefslapen is dan ook zeker geen overbodige luxe maar een must. Let er wel op hoe de proeftijd in elkaar steekt. Krijgt u uw geld terug of gaat het om een omruilgarantie. Ook is het belangrijk te weten wat uw leverancier doet met terug gekomen matrassen anders loopt u het reële risico een al gebruikt matras te krijgen maar te betalen voor een nieuwe.
Lees meer over proeftijd  

Kies het juiste matras

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.