Behandeling van slaapstoornissen bij ouderen

Behandeling van slaapstoornissen bij ouderen kan op verschillende manieren. Allereerst is het aan te raden meer te bewegen overdag.Lichaamsbeweging werkt erg goed voor ouderen die last hebben van een slaapstoornis. Maar ook een goed en fijn matras en een beker warme melk voor het gaan slapen kan het slaappatroon verbeteren. Wanneer dit niet werkt en er geen aanwijsbare lichamelijke of psychologische oorzaken zijn, kan het gebruik van een slaapmiddel uitkomst bieden. Maar kijk liever eerst naar uw slaapkamer. Is uw slaapkamer bijvoorbeeld zo veel mogelijk elektra vrij?

Bekijk eerst de alternatieven voor u slaapmiddelen gaat gebruiken

Omdat slaapmiddelen ernstig verslavend werken is het belangrijk dit maar kort te gebruiken.  Het is aan te raden eerst opzoek te gaan naar alternatieven. Want door slaapmiddelen treden al binnen een paar dagen verslaving verschijnselen op.

Behandeling van slaapstoornissen bij ouderen

De klachten en verschijnselen bij ouderen die slaapproblemen hebben zijn. Verwarring over dag en nacht, lang wakker liggen voor het inslapen en vaak ’s nachts wakker worden.

Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, matraskenner, matras-ontwikkelaar en oprichter van matras.info. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche. Mijn visie is dat echt slaapcomfort bereikt kan worden door te werken met kwalitatief hoogwaardige materialen. Heeft u hulp of advies nodig voor het vinden van het juiste matras? Bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.