Waarom slaapmiddelen niet langdurig gebruiken?

Waarom slaapmiddelen niet langdurig gebruiken? U kunt heel snel verslaafd raken aan benzodiazepines. Wanneer u benzodiazepines langer dan twee weken gebruikt, wordt het al moeilijk om ermee te stoppen. Vrijwel direct na het nemen van de eerste pil merkt u dat u ontspannen en rustiger wordt of beter kunt slapen.

Verslavend effect treedt al snel op

Omdat men bang is dat de slapeloosheid of het slaapprobleem terug zal komen gaat men vaak het medicijn regelmatig gebruiken. Het liefst zou men wel elke dag zo’n pil innemen. Al heel snel gaan mensen er tegen op zien om met het middel te stoppen.

Het kan dus makkelijk gebeuren dat u na de eerste paar pillen al het gevoel heeft dat u niet meer zonder kunt. Daarnaast treed er al snel geheugen verlies op.

Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, matraskenner, matras-ontwikkelaar en oprichter van matras.info. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche. Mijn visie is dat echt slaapcomfort bereikt kan worden door te werken met kwalitatief hoogwaardige materialen. Heeft u hulp of advies nodig voor het vinden van het juiste matras? Bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.