’s Nachts wakker geworden? Deze tips helpen u om snel in slaap te vallen.

Iedereen heeft er wel eens last van, midden in de nacht plots klaarwakker zijn.
Na een tijd met uw ogen dicht te liggen merkt u dat het niet gaat lukken op deze manier.
Maar hoe zorgt u ervoor dat u tóch weer in slaap valt?

Hier volgen 7 tips om gemakkelijk in slaap te vallen.

  1. Probeer niet naar de klok te kijken. Het opwinden over hoeveel slaap u nog over heeft is zeer verstorend. Soms een nachtje wat minder slapen is helemaal niet zo erg. Lukt het niet om op iets anders te focussen draait u de klok om, dit zorgt voor meer rust in uw hoofd.
  2. Adem diep in- en uit. Dit is een oefening van militairen om in slaap te vallen in allerlei omstandigheden. Adem 6 seconden diep in door de neus, houd dan uw adem even vast en adem dan langzaam door uw mond uit. Herhaal dit tot het moment dat u uiterst kalm en rustig bent.
  3. Slaapmeditatie.  Er zijn speciale slaapmeditaties en ontspanningsoefeningen die ervoor zorgen dat al uw spieren ontspannen. Ook komt uw ademhaling op rust waardoor u weer sneller in slaap valt.
  4. Sta op. Slaapt u niet binnen 20 minuten ga dan even uit bed. In het donker naar uw plafond staren kan voor frustratie zorgen wat absoluut niet werkt om weer in slaap te vallen. Drink een kopje thee (in veel thee zit cafeïne, zorg dat dit niet het geval is) of ga even naar het toilet. Probeer het hierna nog een keer.
  5. Vermijdt smartphones en andere soortgelijke apparaten. Ook al is de kans groot dat u op dit moment juist met uw telefoon in uw hand naar oplossingen zoekt is dit slecht voor het inslapen. Het licht is er te fel voor en de activiteit is te actief. Lees in plaats daarvan een boek.
  6. Drink geen alcohol voor het slapen. Hoewel alcohol er wel voor zorgt dat u snel in slaap valt, zorgt het ook voor een minder diepe slaap. Een minder diepe slaap houdt in dat u snel weer wakker wordt. Uw kans op een lange ononderbroken slaap is groter zonder alcohol.
  7. De juiste temperatuur in uw slaapkamer. Als u te warm slaapt is de kans groot dat u ’s nachts wakker wordt. Het kan ook een reden zijn waarom u niet meer goed kan inslapen. De perfecte slaap temperatuur is tussen de 16 en 18 graden.
Lees ook:  Wat kunt u zelf doen bij slaapproblemen?

Meer weten over slaapproblemen en oplossingen voor uw slaapproblemen? Klik hier.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *