Eenvoudig het beste matras vinden: zo doe je dat!

Eenvoudig het beste matras vinden: Slapende man met een gerust gevoel

Het kiezen én vinden van het meest ideale matras lijkt misschien een complexe en moeilijke taak, maar het kan verrassend eenvoudig zijn als je de kernprincipes weet met deze tips. Met vijf hoofdtypen matrassen om uit te kiezen, wordt het proces van selectie aanzienlijk vereenvoudigd.

 1. Elimineer en kies slim
  Bij het zoeken naar een hoogwaardig matras kunnen we al snel twee opties elimineren: Polyether en Binnenvering. Deze vallen af omdat ze niet voldoen aan de standaard van echt goede matrassen.
 2. Overblijvende opties zijn pocket, latex en koudschuim
  Na het uitsluiten van de bovengenoemde matrastypen, blijven er drie over: Pocket, Latex en Koudschuim. Latexmatrassen zijn relatief warme matrassen, terwijl Koudschuim- en Pocketmatrassen een koeler en beter slaapklimaat bieden.
 3. Kies voor comfort en ventilatie
  Als comfort en ventilatie prioriteit hebben en je wilt niet op stalen veren slapen vanwege mogelijke nadelen zoals een magnetisch veld, is Koudschuim de optimale keuze. Dit materiaal biedt uitzonderlijk comfort en een goede luchtcirculatie voor een aangename slaapervaring.
 4. Overweeg druk verlagend traagschuim
  Voor diegenen die drukverlichting en echt comfort zoeken, is traagschuim een overweging waard, ondanks de neiging om iets warmer te slapen. Dit type matras is vooral gunstig voor mensen met artrose en of reuma maar ook voor mensen die comfort bijzonder belangrijk .
 5. Let op Kwaliteit en Natuurlijke Materialen
  Bij het maken van je keuze is het belangrijk om te controleren of er chemische toevoegingen zoals brandvertragers in het matras verwerkt zijn. Let er ook op dat de tijk (het textiel dat om het matras heen zit) van natuurlijke materialen is gemaakt. Natuurlijke materialen zorgen voor een gezondere slaapomgeving en verminderen blootstelling aan potentieel schadelijke stoffen terwijl synthetische materialen door staticiteit als een magneet op stof werken en ook weer spierspanning kunnen verhogen.
Lees ook:  Wat is de beste manier om een matras te kopen?

Eenvoudig het beste matras vinden voor een goede nachtrust

Door deze vijf stappen te volgen, kun je gemakkelijk het beste matras vinden dat voldoet aan jou eigen slaapbehoeften en voorkeuren. Door de juiste keuze te maken, investeer je niet alleen in een goede nachtrust, maar ook in je algehele welzijn op lange termijn.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *