Waar is een goed bed verkrijgbaar?

Matrassen reviews Trustpilot

Waar is een goed bed verkrijgbaar? Bedden en matrassen zijn verkrijgbaar bij beddenzaken warenhuizen en online. Beddenzaken zijn vrijwel in iedere stad te vinden maar u kunt ook een bed kopen op internet. Hier zit echter een risico aan vast; u kunt niet op het bed proef liggen. Als u een bed online koopt is een proeftijd een must en dan het liefst een proeftijd met een niet goed geld terug garantie. De meeste online beddenzaken bieden een proeftijd aan.

Tip voor het proefliggen op een matras

Er zijn tegenwoordig ook beddenzaken die een proeftijd aanbieden.

Met een proeftijd heeft u de mogelijkheid om het bed een aantal weken thuis (in de eigen slaapkamer) op proef te krijgen. Dit is zeer aan te raden. Want ondanks het uitvoerig proefliggen in een bedden showroom loopt u toch het risico dat het bed thuis niet bevalt. Het is dan wel zo prettig dat u het bed terug kunt geven en een ander bed uit kunt zoeken. Meestal zijn bedden compleet met matrassen te koop maar u kunt ook de matrassen los kopen. Meestal zijn de prijzen van online-beddenwinkels lager dan die van beddenspeciaalzaken. Deze lage prijzen lijken meestal heel aantrekkelijk maar vaak is de kwaliteit van deze aanbieding ook laag en dus slecht.

U kent ongetwijfeld de lokkers: twee matrassen voor de prijs van één, alle matrassen met 70% korting en vergelijkbare winkelprijs € 1399,- en bij ons € 399,-. Pas alstublieft op met dit soort lokkers. Ik heb al meerder van dit soort aanbiedingen besteld en kunnen constateren dat de kwaliteit echt bar slecht is. Houdt er rekening mee dat u uw bed meer zal gebruiken dan elk meubelstuk dat u in huis heeft en dat de effecten van een slecht bed grote gevolgen heeft op uw algehele gezondheid.

Lees ook:  Een nieuw bed / matras kopen? Let op de volgende zaken

Bij online beddenzaken weet u niet met wie u precies te maken heeft

Als u online een bed bestelt, weet u vaak niet goed met wie u te maken heeft. Helaas zitten er in de beddenbranche ook minder betrouwbare mensen. Zo worden er bijvoorbeeld certificaten aan bedden toebedeeld die er eigenlijk helemaal niet op zitten, worden er nep reviews geplaatst, worden tweedehands bedden als nieuw geleverd. Het is daarom aan te raden om bij Tros Radar of VARA’s Kassa! meer over uw eventuele beddenleverancier te weten te komen alvorens u een bestelling plaatst.

Matrassen reviews Trustpilot

Geen fysieke showroom

Let er ook op of uw beddenleverancier een (fysiek) bezoekadres heeft. Is dat niet het geval, dan bent u puur overgeleverd aan informatie van het internet of de telefoon. Online winkelen is vaak onpersoonlijk en sommige mensen missen hierbij een aanspreekpunt. Daarnaast vind ik het belangrijk dat u telefonisch contact kunt leggen. In een winkel kunt u de bedden zien en voelen in tegenstelling tot een webwinkel. Hierdoor kan het zijn dat het online bestelde bed er heel anders uitziet dan op de foto’s via internet. Een compleet bed bestaat uit een bedombouw (ledikant), bedbodems en een matras.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.