Het onderhoud van een hoofdkussen

Het onderhoud van een hoofdkussen. Ook een hoofdkussen moet je onderhouden. Door een kussen, indien mogelijk, regelmatig te wassen blijft het schoon en hygiënisch. Een synthetisch kussen kan meestal gewassen worden en ik raad u aan dit minimaal eens in de twee maanden te doen.

Het onderhoud van een hoofdkussen, hoe?

Een donzen hoofdkussen is niet wasbaar, maar kan je wel opschudden. Doe dit omdat de vulling langzamerhand vanzelf in elkaar wordt gedrukt. Een donzen hoofdkussen kunt u wel luchten of als het vriest buiten leggen. In sommige gevallen kan een donskussen wel gewassen worden, maar dit kunt u beter professioneel laten doen.

Het onderhoud van een hoofdkussen

Hoofdkussens absorberen met de tijd veel lichaamsvocht, huidschilfers en stof en komen vol te zitten met bacteriën. Daarom is het ook uit hygiënisch oogpunt verstandig om het kussen tijdig te vervangen.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *