Levensduur van een hoofdkussen

Levensduur van een hoofdkussen

De levensduur van een hoofdkussen is korter dan de meeste mensen denken. Een gemiddeld hoofdkussen behoudt tussen de 3 en 5 jaar zijn vorm en veerkracht. Maar een kussen wordt snel onhygiënisch waardoor er allergische reacties kunnen ontstaan. Als men gevoelig is voor allergieën is het belangrijk het hoofdkussen regelmatig te vervangen. In het hoofdkussen trekt stof, zweet en speeksel. Daarnaast verwarmt u het kussen elke nacht en kan het daardoor makkelijk een broedplaats voor bacteriën worden.

Levensduur van een hoofdkussen

 

Een kussen gaat minder lang mee dan een matras

Een kussen gaat minder lang mee dan een matras en kan al na enkele jaren zijn ondersteunende eigenschappen verliezen. Het kussen wordt dan futloos en verliest zijn veerkracht. Vervang het hoofdkussen daarom tijdig. Als u het juiste kussen heeft gevonden, is het geen gek idee om er twee of zelfs drie te kopen zodat u bij vernieuwen niet weer het hele traject van het uitzoeken hoeft te doorlopen.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *