Vullingen van hoofdkussens

Er zijn diverse vullingen van hoofdkussens beschikbaar. Elke vulling heeft zijn eigen voor- en nadelen. Allemaal hebben ze verschillende eigenschappen en er zijn talloze mogelijkheden. Eerst moet u bedenken welke temperatuur u het prettigst vindt. Houdt u van warmte of juist van koelte? Transpireert u veel en heeft u hier last van? Dan zou een kapok hoofdkussen goed kunnen werken. Kapok neemt namelijk goed vocht op terwijl synthetische materialen meestal slecht vocht opnemen. Als u redelijk veel transpireert, kunt u beter een hoofdkussen van natuurlijke materialen nemen.

Hardheid vullingen van hoofdkussens

Hardheid vullingen van hoofdkussen

De vulling heeft ook invloed op de veerkracht. Een latex kussen is bijvoorbeeld veel veerkrachtiger dan een dons hoofdkussen. Het beste kunt u zelf gaan voelen welk kussen het meest geschikt zou kunnen zijn voor u. Let er dan wel op dat u bij het proefliggen een vergelijkbaar matras qua hardheid en zachtheid neemt als u thuis heeft. Het beste kunt u het hoofdkussen op uw eigen matras uitproberen. Meest ideaal is als u het hoofdkussen thuis een aantal nachten kunt proberen. Zo weet u zeker dat het hoofdkussen bij u op het bed komt te liggen in plaats van in de kast.

 

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *