Wat is het beste kindermatras?

Wat is het beste kindermatras

Wat is het beste kindermatras? Wat zijn de criteria? Een medische kwalificatie krijgt een schuimfabrikant alleen als deze zich houdt aan de hoogste kwaliteit eisen en CertiPUR, LGA en Medizin gecertificeerd is. Schuimen die voor de medische industrie gebruikt worden zoals ziekenhuizen, operatietafelmatrassen, hebben naast het CertiPUR label meestal ook nog het LGA label en het Medizin Getest label. Het LGA-Certificaat wordt uitgereikt aan matrassen die 100% vrij zijn van schadelijke stoffen. Het CertiPUR Label verwijst naar de veiligheid, de gezondheid en de milieuprestaties op het gebied van kwalitatief hoog waardige schuimen. Als laatste is het Öko-tex normering van groot belang daar dit het textiel test. Het Öko-Tex label garandeert dat het geteste en gecertificeerde textiel vrij is van schadelijke stoffen.

Lees meer over het belang van gecertificeerde kindermatrassen

Kindermatras Donna – het beste kindermatras

In mijn optiek is het beste kindermatras de Donna. Dit kindermatras heeft alle mogelijke certificaten (Certipur, LGA, Medizin getest, Öko-tex) in huis. Daardoor ben je zeker dat alle gebruikte materialen 100% veilig zijn. Daarnaast geeft de Donna veel steun en is het matras zeer comfortabel. Bekijk het kindermatras Donna.

Beste kindermatras

De hoeveelheid slaap van kinderen

Een kind van 6 jaar oud heeft ongeveer 12 a 13 uur slaap nodig en een kind van 12 jaar circa 10 uur. Individueel kan een kind meer of minder behoefte aan slapen hebben. Ouders kennen hun kind het beste en weten vaak goed wat de slaapbehoefte is van hun eigen kind. Ook zijn veel ouders bekend met het fenomeen dat kinderen tijdens sommige periodes slaapproblemen ontwikkelen. Zoals nachtmerries, moeite om in slaap te vallen, slaapwandelen, niet in het donker durven slapen, etc. Daar kunnen meerdere oorzaken aan ten grondslag liggen. Het spreekt voor zich dat een veilige en knusse slaapomgeving, een goed bed en een goed matras een ondersteunende rol spelen bij een goede nachtrust.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.