Polyether kindermatrassen

Polyether kindermatrassen. Polyether is het goedkoopste schuim dat er te krijgen is en wordt het meest gebruikt voor kindermatrassen. Het biedt weinig veerkracht en heeft een slecht ventilerend vermogen. Polyether is een ‘ouderwets’ schuim met weinig veerkracht. En juist de veerkracht is belangrijk voor een matras. De eigenschappen van deze matrassen zijn dus niet echt goed te noemen.

Polyether kindermatrassen

Polyether kindermatrassen: niet goed ventilerend en relatief warm

Daarnaast heeft polyether een gesloten celstructuur waardoor het niet goed ventileert en relatief warm aanvoelt. Door de gesloten celstructuur krijgt men ook snel last van ‘kuilvorming’. Waar u ligt, drukt u op den duur de luchtbelletjes stuk (en waar u niet ligt niet) waardoor er kuilvorming in het matras ontstaat. Voor kinderen is het ventilerend vermogen van groot belang maar ook de veerkracht is belangrijk voor de ondersteuning. Polyether mist dit volledig en is daarom niet aan te raden voor kindermatrassen.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.