Medische kwaliteit kindermatrassen

Kindermatrassen en babymatrassen

U zult niet snel van kleine kinderen horen dat ze niet lekker liggen. Laat staan dat u ze zult horen over de veiligheid. Kleine kinderen verblijven makkelijk 15 uur per dag op hun matras. Reden te meer zelf bijzonder kritisch naar het kindermatras te kijken. Giftige stoffen in kindermatrassen Al jaren is er veel te… Lees meer »

Allergie, allergieën en chemische intolerantie

Voorkom allergieen en chemische intolerantie met een goed kindermatras

Allergieën en chemische intolerantie. Soms ontwikkelen kinderen in de loop der jaren een allergie of intolerantie op. Maar ook een latex allergie kan voorkomen. Soms is dat al op heel vroege leeftijd duidelijk. Het kan ook pas later zich uiten. Let daarom direct al bij de aanschaf van een kindermatras of babymatras op het gebruik… Lees meer »

Kindermatras van natuurlijke materialen?

Kindermatras van natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen werken beter dan synthetische materialen. Daarnaast hebben ze een zeer positief effect op een goed bedklimaat. Maar ook op vochtigheid. Mensen zijn immers natuur wezens en dus sluiten natuurlijke materialen ook het beste aan op het menselijk lichaam. Jammer genoeg zijn er niet veel natuurlijke materialen geschikt voor het maken van kindermatrassen. Dit… Lees meer »

Kindermatrassen uit China

Tegenwoordig komen veel kindermatrassen uit China waar totaal geen kwaliteitscontrole is. Ook weet men niet wat er in het schuim wordt verwerkt. Vooral wieg en babywagen matrasjes maar ook baby en kindermatrassen komen uit China. Het zijn vooral de grote firma’s die hun inkoop in China doen. Ik vind dit een zeer slechte ontwikkeling. Zeker… Lees meer »

Wat is het beste kindermatras?

Wat is het beste kindermatras? Wat zijn de criteria? Een medische kwalificatie krijgt een schuimfabrikant alleen als deze zich houdt aan de hoogste kwaliteit eisen en CertiPUR, LGA en Medizin gecertificeerd is. Schuimen die voor de medische industrie gebruikt worden zoals ziekenhuizen, operatietafelmatrassen, hebben naast het CertiPUR label meestal ook nog het LGA label en… Lees meer »

Traagschuim kindermatrassen

Traagschuim kindermatras

Traagschuim kindermatrassen zijn heerlijk comfortabel. Zoals gezegd is koudschuim een ideaal materiaal om kindermatrassen van te maken. Maar als hier nog een laagje traagschuim (druk verlagend materiaal) op gebruikt wordt biedt het matras helemaal veel comfort. Veel steun en drukverlagend Traagschuim met koudschuim zorgt er voor dat het kindermatras veel steun biedt maar ook drukverlagend… Lees meer »

Pocket kindermatrassen

Pocket kindermatrassen. Kindermatrasjes worden tegenwoordig ook met pocketveren gemaakt. Het ventilerend vermogen is uitstekend in dit type matras en ook de veerkracht is goed. Een pocketmatras is echter niet hygiënisch en kan nogal koud zijn. In de open ruimtes is sprake van stof ophoping en veel kans op schimmelvorming.   Nadeel van metaal in pocketmatrassen… Lees meer »

Koudschuim kindermatrassen

Koudschuim kindermatrassen. Koudschuim biedt veel comfort en is zeer veerkrachtig. Daarnaast biedt koudschuim een droog en koel slaapklimaat omdat het een open celstructuur heeft. De combinatie van de goede veerkracht en de goede ventilerende eigenschappen van koudschuim zorgen voor veel comfort en een hoog corrigerend vermogen. Het corrigerende vermogen is het vermogen om zich zodanig… Lees meer »

Polyether kindermatrassen

Polyether kindermatrassen. Polyether is het goedkoopste schuim dat er te krijgen is en wordt het meest gebruikt voor kindermatrassen. Het biedt weinig veerkracht en heeft een slecht ventilerend vermogen. Polyether is een ‘ouderwets’ schuim met weinig veerkracht. En juist de veerkracht is belangrijk voor een matras. De eigenschappen van deze matrassen zijn dus niet echt… Lees meer »

Latex kindermatrassen

Latex kindermatrassen. Qua schuim is er eigenlijk alleen maar latex rubber wat een boel negatieve eigenschappen heeft hoewel het ook wel positieve eigenschappen heeft. Latex is rubber en rubber ademt niet en neemt ook geen vocht op. Hierdoor is Latex behoorlijk warm en heeft het een laag ventilerend vermogen. Juist het ventilerend vermogen en de… Lees meer »