Beste matras voor goede sex

Beste matras voor goede sex. Intimiteit in een relatie is net zo belangrijk als een goede nachtrust. Daarom is het noodzakelijk om tijdens uw zoektocht naar de perfecte matras beide zaken in gedachten te houden. Een matras dat goede ondersteuning biedt en daarnaast “mee werkt” tijdens uw intieme momenten is het perfecte matras voor u. Maar welk matras is dat? Waar kunt op letten als u een matras gaat kopen? Een matras dat perfecte nachtrust en perfecte sex garandeert moet aan een aantal eisen voldoen. Maar waar moet een matras dan aan voldoen? In dit artikel nemen we de eisen voor een goede nachtrust en ideale intimiteit met u door.

Het matras dat het meest geschikt is voor uw stijl van slapen

De manier waarop mensen slapen zegt veel over het niveau van intimiteit in de relatie. Tenminste, dat is wat een recent onderzoek met betrekking tot 2.000 echtparen heeft ontdekt.

Een van de verrassende uitkomsten van het onderzoek is dat koppels die rug aan rug slapen, en slapen zonder elkaar aan te raken, vaak een zeer hechte relatie hebben. Volgens het onderzoek voelen echtparen die zo slapen zich beiden onafhankelijk genoeg als individuen om los van elkaar te slapen. Deze positie wordt “vrijheid” genoemd.

Het geheim van het succesvol selecteren van het juiste matras is om te kiezen voor een matras dat ondersteunt en uw relatie verbetert qua sex. Stevige steun en zacht comfort, zoals u met een natuurlijk latex matras vindt, is een uitstekende keuze. Je krijgt ook het extra voordeel van de warmte die dit type matras biedt.

Lees ook:  Voelt koudschuim koud aan?

Matras waardering en sex

Volgens de website, SleepLikeTheDead.com, is een van de beste matrassen voor intimiteit een latex matras. Nick Robinson, eigenaar van de website, ondervroeg 443 matras eigenaren en ontdekte dat meer dan 78% van de latex matras eigenaren latex matrassen beter vonden voor sex dan andere type matrassen. In vergelijking met traagschuim (60% van traagschuim matras eigenaren vonden traagschuim beter dan het gemiddelde voor sex), binnenvering matras eigenaren waren voor 74% tevreden, luchtmatras eigenaren hadden een 60% tevredenheid qua sex. Waterbedden eigenaren zijn voor 70% tevreden en latex matras eigenaren zijn de duidelijke winnaar met 78% tevredenheid.

Factoren die de sex geschiktheid van het matras bepalen

Meer dan de helft van de ondervraagden zijn dus tevreden als het op de sex geschiktheid van hun matras aankomt. De factoren die bepalen of een matras geschikt is voor sex en slapen zijn: discretie (matras maakt geen geluid), of er veel posities mogelijk zijn, of het matras mee werkt, comfort en of er sneller een hoogtepunt op bereikt kan worden. Het is een interessant onderzoek en kan worden geraadpleegd als u problemen heeft met slapen of met sex of beiden natuurlijk.

Wat als je te moe bent voor intimiteit?

Moeheid is een probleem dat intimiteit dwarsboomt maar ook rugklachten kunnen een obstakel vormen. John Thurman, M.Div., M.A., LCMHC, ontdekte dat 42 procent van de echtparen te moe zijn voor sexuele intimiteit. Hij raad aan om tijd in te plannen voor intimiteit. Hoewel het op het eerste gezicht wellicht onhandig lijkt leidt dit tot meer spontane intimiteit dan men verwacht.

Lees ook:  Prijsverschillen tussen matrassen? Waarom zulke grote verschillen?

Een andere suggestie voor het verbeteren van intimiteit is de slaapkamer te ontdoen van apparatuur zoals tablets, pc’s, laptops, tv etc. Een recent artikel van MSN interviewde Dr. Robert Oexman van de slaap aan Live instituut gevestigd in Missouri. Hij zegt dat de slaapkamer maar voor twee dingen is, namelijk slaap en intimiteit. Hij zegt dat vandaag de dag elektronische gadgets in de slaapkamer mensen van slaap en intimiteit beroven. Het is nu niet alleen televisie maar mobiele telefoons, tablet pc’s, laptops, video spelletjes en meer. Een verbod op al dit soort gadgets in de slaapkamer biedt de mogelijkheid om te rusten en te genieten van intimiteit.

Leren slapen

Foto credit: tinafranklindg via Foter.com / CC BY

Intimiteit is een belangrijk onderdeel van een relatie. Het juiste matras kan absoluut voor een betere slaap zorgen en verbetert ook de intimiteit in een relatie. Naast het beste matras kan het wegwerken van technologie in de slaapkamer en planning van intimiteit zorgen voor een betere relatie én nachtrust.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.