Dertien tips om huisstofmijten in bed te bestrijden

Dertien tips om huisstofmijten in bed te bestrijden. Allergie is de meest voorkomende chronische ziekte en steeds meer mensen hebben er last van. In Nederland heeft zo’n 1 op de 10 mensen last van een huisstofmijtallergie. Hier vindt u 13 tips die u kunnen helpen om huisstofmijt te bestrijden.

 

Hier vindt u 13 tips om huisstofmijt te bestrijden.

 1. Lucht uw slaapkamer minimaal tien minuten per dag.
 2. Sla uw bed open en laat licht binnen in uw slaapkamer zodat uw bed het beste kan luchten.
 3. Verschoon het beddengoed elke week en was het op minimaal 60 graden.
 4. Indien mogelijk, was ook uw dekbed en kussens. Ook dit dient minimaal op 60 graden gewassen te worden.
 5. U kunt uw matrassen ook stofzuigen. Gebruik hiervoor een stofzuiger met HEPA-filter anders blaast de stofzuiger de huisstofmijt weer de kamer in.
 6. Leg zo min mogelijk stoffen of pluche dieren in bed.
 7. Gebruik een goede dikke molton. Een dikke molton vangt een deel van het vuil op wat daardoor niet in uw matras trekt. Een molton is dus geen luxe maar eerder noodzaak. Er is nu (januari 2021) een nieuw product verkrijgbaar: de Swissa katoenen onderdeken. De Swissa onderdeken is een super deluxe molton die geweldig vuil en zweet opvangt en die u regelmatig op minimaal 60 graden kunt wast.
 8. Doe uw vuile kleren direct in de wasmand en laat deze niet in uw slaapkamer rondslingeren.
 9. Houdt uw slaapkamer koel. Een temperatuur van rond de 18 graden is wenselijk.
 10. Een bed met een lattenbodem of schotelbodem is beter dan een boxspring bedbodem omdat het matras dan sneller droogt.
 11. Het beste gebruikt u katoenen of synthetische materialen voor uw molton, dekbed of kussen. Synthetische- en katoenenvezels drogen sneller.
 12. Een luchtreiniger is de beste manier om van huisstofmijt af te komen. Een luchtreiniger met HEPA filter zorgt ervoor dat er vrijwel geen huisstofmijt in uw huis overleeft, het voedsel van de huisstofmijten wordt namelijk gefilterd. Met behulp van ionisatie in een luchtreiniger gaat de huisstofmijt zelf ook dood. Daarom is het belangrijk om een luchtreiniger met ionisator te hebben. Niet alleen werkt deze tegen huisstofmijt maar ook voor alle andere fijnstoffen, schimmels en virussen in uw slaapkamer.
 13. Als u echt behoorlijk allergisch bent voor huisstofmijt zijn er ook ecologische oplossing die Mailleux ontwikkelde. Mailleux heeft een deken ontwikkeld die huisstofmijt aantrekt en vasthoudt om ze tenslotte tijdens een wasbeurt van 60 graden opnieuw af te stoten. Aan dit dekentje is zeven jaar universitair onderzoek vooraf gegaan.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.