Elf tips om huisstofmijten in bed te bestrijden

Elf tips om huisstofmijten in bed te bestrijden. Allergie is de meest voorkomende chronische ziekte en steeds meer mensen hebben er last van. In Nederland heeft zo’n 1 op de 10 mensen last van een huisstofmijtallergie. Hier vindt u 10 tips helpen u alvast op weg om huisstofmijt te bestrijden.

Lucht uw slaapkamer minimaal tien minuten per dag
 1. Hier vindt u 10 tips helpen u alvast op weg om huisstofmijt te bestrijden.

 2. Lucht uw slaapkamer minimaal tien minuten per dag.
 3. Sla uw bed open en laat licht binnen in uw slaapkamer zodat uw bed het beste kan luchten.
 4. Verschoon het beddengoed elke week en was het op minimaal 60 graden.
 5. Indien mogelijk, was ook uw dekbed en kussens. Ook dit dient minimaal op 60 graden gewassen te worden.
 6. U kunt uw matrassen ook stofzuigen. Gebruik hiervoor een stofzuiger met HEPA-filter anders blaast de stofzuiger de huisstofmijt weer de kamer in.
 7. Leg zo min mogelijk stoffen of pluche dieren in bed.
 8. Doe uw vuile kleren direct in de wasmand en laat deze niet in uw slaapkamer rondslingeren.
 9. Houdt uw slaapkamer koel. Een temperatuur van rond de 18 graden is wenselijk.
 10. Een bed met een lattenbodem of schotelbodem is beter dan een boxspring bedbodem omdat het matras dan sneller droogt.
 11. Het beste gebruikt u katoenen of synthetische materialen voor uw molton, dekbed of kussen. Synthetische- en katoenenvezels drogen sneller.
 12. Als u echt behoorlijk allergisch bent voor huisstofmijt zijn er ook ecologische oplossing die Mailleux ontwikkelde. Mailleux heeft een deken ontwikkeld die huisstofmijt aantrekt en vasthoudt om ze tenslotte tijdens een wasbeurt van 60 graden opnieuw af te stoten. Aan dit dekentje is zeven jaar universitair onderzoek vooraf gegaan.

Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, matrassen expert, matras ontwikkelaar en eigenaar van Royal Health Foam. Ik werk al bijna 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche. Mijn visie is dat echt slaapcomfort bereikt kan worden door te werken met kwalitatief hoogwaardige materialen.