Schotelbodem

Soorten bedbodems schotelbodem thumb

De schotelbodem is de opvolger van de lattenbodem. De schotels hebben een groot raakvlak met de matras waardoor de schotelbodem een betere en gelijkmatigere ondersteuning geeft dan een lattenbodem. Een schotelbodem biedt een goede ondersteuning voor met name traagschuim matrassen en koudschuim matrassen.

Soorten bedbodems schotelbodem

Doordat de schotels opengewerkt zijn, hebben deze een betere vochtregulatie dan de conventionele lattenbodems. De schotelbodems bieden een goede ondersteuning voor met name traagschuim matrassen en koudschuim matrassen. Het voordeel van een schotelbodem is dat de hele bodem soepel en verend is. Dit in tegenstelling tot veel lattenbodems waar vooral het middendeel veert. De speciaal ondersteunende zones die in de bodem verwerkt zijn, zorgen ervoor dat uw schouders en heupen een gezonde ondersteuning krijgen. Bij sommige elektrisch verstelbare schotelbodems zijn er latten ter hoogte van het hoofdeind bevestigd in plaats van schotels. Schotelbodems kunnen samen met de matrashouders en een stijlvolle potenset zonder bedombouw neergezet worden. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om regelmatig af te wisselen met een zelfgekozen, sfeervolle, stoffen aankleding van uw bed en beddengoed. Zo zit u niet voor jaren vast aan een eenmaal gekozen kleurstelling van een bedombouw.

Voorbeelden van goede schotelbodems kunt u o.a. vinden bij TEMPUR of mijn eigen schotelbodem bij Royal Health Foam.

Levensduur schotelbodem

De levensduur van een schotelbodem is circa 15 jaar.

Conclusie

Een schotelbodem is een degelijke bedbodem die zorgt voor een perfecte verdeling van het lichaamsgewicht over het matras. Met matrashouders en losse, stijlvolle bedpoten is het mogelijk het geheel zonder ledikant te plaatsen.

Hierdoor ontstaan er bovendien mogelijkheden voor een regelmatig wisselend slaapkamerinterieur. zonder dat hier hoge kosten aan verbonden zijn. Een nieuwe kleurstelling van een sfeervol bedovertrek is natuurlijk aanzienlijk goedkoper dan een nieuwe bedombouw.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.