Lattenbodem

Soorten bedbodems lattenbodem

Een lattenbodem kan een goede individuele ondersteuning geven. Zij kunnen elk, onafhankelijk van elkaar, omhoog of omlaag bewegen. Er zijn wel hele grote kwaliteitsverschillen in lattenbodems. Over het algemeen geldt: hoe meer latten er in een lattenbodem zitten, des te beter is de ondersteuning. Een 42-lats lattenbodem verdeelt het gewicht een stuk beter dan een 24-lats.

Soorten bedbodens lattenbodem

Het maakt het uit of de latten binnen het frame zijn gemonteerd of juist eroverheen hangen. Wanneer deze over het frame hangen, heeft u over de gehele breedte van uw bed ongeveer dezelfde ondersteuning. Dit is niet het geval wanneer de latten binnen het frame gemonteerd zijn. Als de latten binnen het frame zitten dan is er geen eigen vering aan de zijdes.

Lattenbodems zijn het meest geschikt voor latex-, lucht-, en watermatrassen. Op een lattenbodem kunt u beter geen binnen- of pocketvering matrassen gebruiken, tenzij de bodem meer dan 24 latten bevat. Dit komt omdat, waar geen lat zit, de veren in de matras (de pocketveer) geen tegendruk krijgen. Lattenbodems kunt u in diverse uitvoeringen (vlakke bodems, hand- en elektrisch-verstelbare bodems) en kwaliteiten in winkels vinden. De kwaliteitsverschillen tussen lattenbodems zijn enorm wat zich veelal uit in de prijs.

Levensduur lattenbodem

De levensduur van lattenbodems is circa 10 jaar.

Conclusie

Lattenbodems zijn prima bodems voor alle type matrassen behalve voor binnen- en pocketvering matrassen.

Tip

Wanneer u kiest voor een elektrisch verstelbare lattenbodem, neem dan een motor met een laag voltage (24 volt). Dit ter voorkoming van elektromagnetische straling.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.