Slaapt u lekker? Of staat u vermoeid op?

slaapt u goed of wordt u evenals veel nederlanders ook moe wakker

Slaapt u lekker? Of staat u vermoeid op?

Den Haag – 01-05-2015. Slaapt u goed of wordt u evenals veel Nederlanders ook moe wakker? Het is een herkenbaar fenomeen in Nederland dat veel mensen, ondanks dat ze proberen bij te slapen, toch niet uitgerust wakker worden. Hoe komt dit en, belangrijker, hoe lossen we het op?

slaapt u goed of wordt u evenals veel nederlanders ook moe wakker

Slaap ‘inhalen’

Een mens heeft gemiddeld per nacht 8 uur slaap nodig. Maar de gemiddelde Nederlander slaapt maximaal 7 uur per nacht en velen zelfs maar 6 uur. Hierdoor raken mensen langzaam vermoeid. Men probeert het slaaptekort in te halen door in het weekend langer door te slapen. Dit is echter onmogelijk. Je kan alle verloren slaapuren onmogelijk binnen twee dagen inhalen. Met opeens langer te gaan slapen ontregel je je systeem en win je nauwelijks aan verloren slaap. Door in het weekend 1 slaapcyclus (90 tot 120 minuten) langer te slapen wordt je uitgeruster wakker.

Lang slapen

Extreem langslapen (11, 12 soms wel 13 uur) maakt je alleen maar vermoeider. Als je rond de 8 uur slaapt, zou je precies genoeg slaap moeten krijgen. Als je veel meer slaap nodig hebt, zou het kunnen betekenen dat er sprake is van een (slaap)ziekte of chronische moeheid. Ook kunnen er andere externe factoren een rol spelen.

Lang slapen de slaapkamer en bed

De slaapkamer en het bed

Een goede en prettige slaapkamer én een goed bed zijn een vereiste voor een goede nachtrust. Een oud versleten – of ongeschikt bed, kan ook een oorzaak zijn dat je vermoeid wakker wordt. Daarnaast is de slaapkamer ook belangrijk. De slaapkamer zou het beste donker, stil en redelijk koel moeten zijn en zoveel mogelijk zonder elektra en staal in de directe omgeving van het bed (i.v.m. een magnetisch – en elektrisch veld).

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.