Magnetische straling en slapen

Pocketveringmatrassen,-binnenvering-matrassen-en-elektrische-straling

Dat verstoorde magnetische velden een gezondheid probleem veroorzaken werd aan het begin van de ruimtevaart duidelijk. Toen Russische kosmonauten voor het eerst een langere tijd aan boord van het ruimtestation Mir verbleven, werden zij ziek raakten ze gedesoriënteerd. In eerste instantie werd aangenomen dat dit kwam door te weinig beweging, gebrek aan zwaartekracht en een overdosis ingeblikte voeding. Echter bleek dit er niets mee te maken te hebben. In de volgende vluchten werd het magnetische noorden nagebootst en was het probleem verholpen. In de documentaire “Beings of frequentie” wordt diep in gegaan op de gevolgen van een verstoord magnetisch veld.

Zie het YouTube filmpje bij 7:30 minuten

De wetenschap moet zich na de ervaringen van de Russische kosmonauten achter de oren hebben gekrabd: als het natuurlijke magnetisch veld rondom de aarde zo belangrijk is voor de gezondheid, hoe ernstig is het dan dat dit veld in toenemende mate wordt verstoord door een explosief groeiende hoeveelheid elektronische apparatuur?

Pocketmatrassen, binnenvering matrassen en elektrische straling

Elektromagnetische straling zou een gevaar voor de gezondheid kunnen betekenen. Waterbedden en elektrische dekens geven deze straling af, doordat zij zijn aangesloten op het spanningsnet. Minder bekent en (nog) niet goed onderzocht is het feit dat binnen veringmatrassen en ook pocket matrassen ook magnetische velden vasthouden.

Vooral bij pocket matrassen wordt het effect nog eens versterkt door het continue schuren van de veer langs de synthetische zakjes (pockets) wat staticiteit tot gevolg heeft. Hierdoor worden pocketveren extra magnetisch. Langdurige blootstelling zou volgens Amerikaanse onderzoekers uit Tenessee kunnen leiden tot concentratieproblemen, RSI-klachten en niet meer goed werkende spieren. Dit doordat het calciumevenwicht in spiercellen wordt verstoord door blootstelling aan elektromagnetische straling. Gevoelige mensen ervaren dan ook ‘s nachts, wanneer zij slapen, problemen.

 

Pocketveringmatrassen,-binnenvering-matrassen-en-elektrische-straling

Een van hen is Vrony van der Weij: “Als ik tijdens vakantie moet slapen op een binnenvering matras dan reageer ik daar heel heftig op met hartkloppingen en extreme vermoeidheid. Vorig jaar op vakantie controleerde ik iedere morgen mijn hartslag. Die steeg in een paar dagen tijd van 70 naar 95. Ik heb daarna de binnenvering van het ledikant gehaald. Daarna heb ik rustig geslapen en daalde mijn polsslag weer.” Er zijn dan ook veel mensen die last hebben van binnen vering matrassen en spiraalbedden. Dat is geen wonder. Het ijzer in de matras werkt als een antenne voor de aanwezige elektromagnetische straling. Je kunt het vergelijken met de antenne van een radio. Wanneer je de antenne tegen een ijzeren voorwerp houdt, verbetert de ontvangst..

Rekening houden met magnetische straling bij pocket matrassen

Melatonine

Melatonine zorgt ervoor dat we makkelijker inslapen, dieper slapen, ‘s nachts beter herstellen en daardoor ‘s ochtends fitter wakker worden. Elektrische straling beïnvloedt de aanmaak van melatonine negatief, wat een nadelig gevolg heeft op het in- en doorslapen, de hart- en bloedvaten en het verouderingsproces van het lichaam. Ook hier is helaas nog onvoldoende onderzoek naar verricht.

Lees ook:  Alles wat u moet weten over slaapverlamming
De invloed van elektrische apparaten en bl;auwe schermen op de melatonine in het lichaam

 

Metaal in je directe omgeving versterkt de electro smog

Volgens bouwbiologen is onze gevoeligheid voor deze straling afhankelijk van verschillende factoren. Wanneer je bijvoorbeeld slaapt op een waterbed of een matras met metaal erin (en dat zijn dus alle pocket en binnenvering matrassen), zullen deze als geleider fungeren voor de straling en het magnetische veld versterken. Als u een gevoelig mens bent kunt u er het beste voor zorgen dat er geen metaal in de directe omgeving van u bed is laat staan in uw matras.

Bron: http://www.sidhartachyon.be

Elektrische dekens

Iedereen is het er over eens dat je minstens twee meter van een kleuren tv af moet zitten omdat zijn straling ongezond is. Slapen op een elektrische deken is qua straling vergelijkbaar met slapen op vijftien kleuren tv’s. Hoe ongezond moet dat dan wel niet zijn? Op de website van www.gezondheid.be staat vermeld dat een elektrische deken wel degelijk problemen veroorzaakt. Bij gebruik daarvan blijken zwangere vrouwen meer miskramen te vertonen en neemt de kans op leukemie toe. De verschillende onderzoeken naar de mogelijke gevaren van elektrische dekens laten echter uiteenlopende resultaten zien. In Nederland ligt de blootstelling aan elektrische velden voor de meeste apparaten onder het niveau dat de Europese Unie aanbeveelt. Voor die apparaten zijn dan ook op korte termijn geen gezondheidseffecten te verwachten. Een gebruik van langer dan tien jaar lijkt wel een extra risico op borstkanker te geven.

Statische elektriciteit

U zult het vast ook wel eens meegemaakt hebben: u trekt uw trui uit en uw haar “knettert”. In het donker ziet u ook echt vonken. Dit komt door statische elektriciteit, dit zit niet alleen in uw trui maar ook in uw lichaam. Door wrijving en oppervlaktecontact wordt uw lichaam voortdurend opgeladen met elektronen. Dit kan zelfs oplopen tot meer dan 30.000 Volt! Die elektrische geladenheid raakt u gewoonlijk kwijt door “‘aarding”, door contact met de aarde, of door een korte douche. In dit geval spreken we van “ionisatie”. Maar ook ‘s nachts staat uw lichaam onder spanning. IJzer in uw matras of bed verergert dit enorm. Vandaar dat u dit het best zou moeten voorkomen. Dit resulteert er namelijk in dat u absoluut minder goed slaapt. Uw lichaam moet dus vooral ‘s nachts ontladen zijn.

Lees ook:  Slaapbehoefte leeftijd gebonden?

Voorkom daarom zo veel mogelijk ijzer (staal) en elektrische apparaten in de directe omgeving van u bed.

Statische elekticiteit

Magnetische noorden en slapen

Net zoals postduiven of trekvogels verbonden zijn met magnetisch noorden zijn mensen dat ook. Als het magnetisch veld verstoord raakt heeft dit invloed op alles wat leeft en spoelt er weer een lading walvissen, dolfijnen of potvissen aan. Het is bewezen dat mensen beter slapen als deze in de noord/zuid-as liggen. Het beste is het als men met het hoofd naar het noorden en voeten naar het zuiden ligt. Waarom dat zo is is niet bekend maar dat het werkt is een feit. Als je met je hoofd naar het magnetische noorden slaapt kom je in één lijn met het magnetisch veld en hierdoor komen je eigen energievelden in evenwicht. Als u slecht inslaapt of slecht doorslaapt is het zeker het proberen waard. Succes!

Mens en dier en het magnetisch noorden

Geen boer was het ooit opgevallen, maar zo goed als alle runderen staan meestal in de noord-zuid as richting. Hebben runderen dan een magnetisch kompas? Duizenden jaren waren we er blind voor, maar de beelden van 8.510 runderen in 308 weiden wereldwijd bewijzen het. Boeren hebben wel andere wijsheden over koeiengedrag. Vee staat met de kop in de wind, schapen met de kont. Dat zijn gelegenheidsgedragingen om zich te beschermen tegen koude of warmte. Nu wordt duidelijk dat het vee zich structureel naar de as van het magnetisch veld van onze planeet richt. Op plaatsen waar dat veld wat zwakker is, in Afrika en Zuid-Amerika, zijn de runderen ook ietsje minder noord-zuid-vast.

In een onderzoek werden roodborstjes in een kooi opgesloten en weggehouden van zonlicht en sterren. Desondanks richtten de roodborstjes hun blik nog altijd verlangend in zuid-westelijke richting: precies daar waarheen ze normaal gesproken migreren. Toen de magnetische velden rondom de vogels werden verstoord, raakten zij echter hun oriëntatie kwijt en werden zij ziek.

 Mens dier en het magnetische noorden

Natuurlijk zijn er genoeg dieren bekend die navigeren op het aardse magnetisch veld: insecten, vissen, vogels. Maar ook de mens in onderbewust verbonden met het magnetische noorden. Op het moment dat het magnetisch noorden verstoord raakt heeft dit effecten op ons systeem en verzwakt dit ons immuun systeem. Vooral ‘s nachts als het verdediging systeem afneemt is de mens meer kwetsbaar. Vandaar dat het vooral ‘s nachts belangrijk is de slaapplaats vrij van elektrische straling en magnetische velden te houden. Zorg voor zo min mogelijk straal en elektrische apparaten in de directe omgeving van u bed.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.