Het beste geteste matras volgens de Consumentenbond

Bekijk de beste geteste matras van 2020

Wat maakt het ene matras veel beter dan het andere? Waarom is dit matras het beste matras? Wat is het fijnste en beste matras? Volgens de Consumentenbond is er één matras die het beste zou zijn. Welk matras is dat en waarom?

We maken meer gebruik van een matras dan je verwacht namelijk één derde van onze tijd! Het belang van een goed matras neemt toe naarmate men ouder wordt. Kinderen tot en met jonge adolescente slapen overal op en hebben geen bijzonder goed matras of bed nodig. Na het veertigste levensjaar is het belangrijk een matras te hebben dat bij je past. Naast het feit dat een matras goede ondersteuning moet bieden moet het ook prettig voelen.

Een van de belangrijkste aspecten van een matras is de juiste stevigheid direct gevolgd door de juiste temperatuur. Een te warm matras of een te koud matras werkt negatief voor een goede nachtrust. Van een te warm matras ga je dromen en onrustig slapen en met een te koud matras is het lastig in slaap vallen en doorslapen.  De juiste ondersteuning is afhankelijk van je slaaphouding en je gewicht. En heb je het snel koud of juist warm in bed? Dan kun je kiezen voor een specifiek warmer of kouder matras.

De twee beste geteste matrassen van de Consumentenbond matrassentest zijn een matras van de Lidl en het Emma matras. Beide matrassen zijn zeker niet speciaal en laten op vele punten te wensen over. Zo kunnen beide matrassen maar in één stevigheid geleverd worden (het Lidl matras heeft nog een stevigere variant echter is deze niet getest). Een matras dat voor iedereen werkt is echter een utopie want dit is onmogelijk. Waar test de Consumentenbond matrassen op en wat zijn de belangrijkste criteria? We laten u hieronder de twee winnaars van 2020 zien en doen een korte uitleg waarom deze twee matrassen als beste uit de matrassentest zijn gekomen.

Het beste geteste matras en de beste Koop matras van 2020 zijn de Meridiso van Lidl en het Emma matras. Beide matrassen hebben het predicaat Beste Koop kregen van de Consumentenbond.

Emma matras beste uit de test

Beste uit de Test: Emma matras

  • Verkoopprijs: 500 euro
  • Test cijfer: 7,7
  • Polyether (HRX), traagschuim en een 4 cm laag koudschuim.
  • Wasbare matrastijk

Volgens de Consumentenbond springt het Emma matras eruit omdat het simpelweg zo lekker ligt. Welke testpersonen dit hebben beoordeeld is onduidelijk maar het zou vooral door de goede drukverdeling komen. Zo zou het Emma matras goed werken voor rugslapers, en is beschikbaar in één hardheid.

Volgens de bond is de levensduur van het Emma matras is uitstekend en de vochtregulatie is goed. De tijk is afritsbaar en je kunt de bovenzijde wassen op maximaal 60 graden(de zij- en onderkant van de tijk is wasbaar op 40 graden!). Het matras is maar op één zijde beslaapbaar en kan dus niet omgekeerd worden. Wel kun je het matras draaien van hoofd naar voeteneinde.

Het Emma was de afgelopen maanden (eind 2020) slecht verkrijgbaar waardoor de levertijden lang zijn. Vraag voor bestellen naar de actuele levertijden.

Meradiso matras beste koop

Beste Koop: Meradiso (Lidl)

7-zones koudschuimmatras (hardheid 2)

  • Verkoopprijs: 100 euro
  • Test Cijfer: 7,2
  • koudschuim
  • Wasbare matrastijk

Het Lidl matras is vooral bijzonder goedkoop en simpel. Het matras is redelijk stevig en biedt goede ondersteuning, vooral voor buikslapers. Het ventilerende vermogen en de vochtdoorlatendheid is redelijk.

De levensduur is goed en het matras is op twee zijde beslaapbaar (omkeerbaar van boven- naar onderkant) maar niet draaibaar van hoofd- naar voeteneinde. De tijk is afritsbaar en wasbaar op maximaal 60 graden.

Wat is het verschil tussen de beste koop en het beste getest? De Beste uit de Test van de consumentenbond is het matras met het beste testoordeel (kwaliteit én prijsverhouding). De Beste Koop is het goedkoopste product en dus het product met de beste prijsverhouding.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *