Wat doen vrouwen het liefst in bed?

Wat doen vrouwen het liefst in bed? Vrouwen zouden liever lezen dan vrijen in bed. Beddenfabrikant Auping deed een telefonische enquête onder duizend Nederlanders en Belgen met de vraag wat doet u naast slapen het liefst in bed? 60,7 % van de Belgische vrouwen antwoordde vrijen, bij de Nederlandse vrouwen zette 69,8 procent lezen op één. Waarna Auping een smeuïg persbericht de wereld in zond dat door veel kranten werd overgenomen: ‘Terwijl de Nederlandse vrouw zich verdiept in een boek, bedrijft de Belgische de liefde.’ En daar ging het over het seksleven van de vrouw. ‘De meeste vrouwen lezen liever een boek dan ze aan seks doen’, bezwoer damesbladenschrijfster Marleen Janssen in een interview met de Volkskrant.

Nederlandse vrouwen zouden liever lezen dan vrijen in bed

Wat doen vrouwen het liefst in bed?

Goh, zou dat echt zo zijn? En hoe weet mevrouw Janssen dat nou eigenlijk?

Een zoektocht in de wetenschappelijke literatuur over het gedrag van de vrouw in bed levert bijzonder weinig op. Maar als we door de media-archieven gaan komen we des te meer tegen. Het gegeven dat vrouwen liever lezen dan seks hebben in bed waart al langer rond. Waar dit gegeven vandaan komt is niet geheel duidelijk. Zeer waarschijnlijk is dit idee ontstaan door de enquête die Auping heeft gedaan. Maar Twaalf jaar geleden noteerde het Britse tabloid blad The Sun ook een eigen onderzoek. Hieruit bleek dat de meeste vrouwen (58 procent) in Engeland liever tv kijken dan te seksen in bed.

De meeste vrouwen in Engeland kijken liever tv dan te seksen in bed

Uit de cijfers van dit onderzoek bleek nog iets anders. Vrouwen jonger dan 40 jaar gaven wel degelijk de voorkeur aan seks in bed dan lezen of tv kijken. Het bleek dat de einduitkomst gekleurd werd doordat de krant vooral veel oudere, seksueel minder actieve vrouwen had gebruikt voor het onderzoek.

Lees ook:  De voordelen van vroeg opstaan

Er word veel beweerd over het libido van de vrouw.

Zo maakte ontdekte de datingsite Match.com dat vrouwen liever uit eten gingen dan dat ze seksen. Maar dit is eigenlijk precies het antwoord wat je van vrouwen op zoek naar een date zou mogen verwachten. Maar als je al deze onderzoeksresultaten bij elkaar optelt, mag het nog een wonder heten dat de menselijke soort niet allang is uitgestorven.

Het mag nog een wonder heten dat de menselijke soort niet allang is uitgestorven omdat vrouwen niet van seks houden

Het blijkt namelijk altijd een probleem te zijn om vragen seksueel gedrag onbetrouwbaar en kloppend te krijgen. Het is en blijft een privé onderwerp waar je niet snel en graag op antwoord. Bovendien blijkt het ook nog van belang wie je het vraagt als we kijken naar het onderzoek van het Britse tabloid blad The Sun.

Zou niet het zelfde gelden voor het Auping onderzoek? Zo blijkt bijvoorbeeld dat één derde van de ondervraagde Nederlandse vrouwen aangaf dat ze onder een eenpersoonsbed slapen. Dit waren dan vast ook geen verliefde stellen die nog maar kort samen woonden maar eerder geharde veteranen in het samen slapen.

Zeer waarschijnlijk geven ook bij Auping jongere vrouwen wel degelijk de voorkeur aan de seks boven een goed boek in bed maar is dit door de hoge leeftijd van Auping bed gebruikers niet uit het onderzoek naar voren gekomen.

Wat doen vrouwen het liefst in bed? Seks, eten, tv kijken of lezen?

Maar hoe zit het nou in werkelijkheid?

In de monitor ‘Seksuele gezondheid in Nederland‘ houdt Rutgers WPF onze gewoonten in bed in detail bij. Er blijkt maar 3,9 procent van de ondervraagde vrouwen naar eigen zeggen minder seks te willen hebben. Een wel tien keer zo groot aantal namelijk 41,1 procent wil juist meer seks in bed hebben!

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.