Maak uw matras regelmatig schoon!

Maak uw matras regelmatig schoon! Er leven gemiddeld 2 miljoen stofmijten in uw een bed. Deze produceren zo’n 40 miljoen keer per dag uitwerpselen die u inademt. Alleen daarom is het al raadzaam uw matras zeker om de tien jaar te vernieuwen. Tussentijds kunt u het matras met een stofzuiger schoonmaken hoewel u hiermee maar een deel van de uitwerpselen uit uw matras kunt krijgen is het toch raadzaam dit te doen.

matrasreiniger

Huisstof veroorzaakt allergische reacties

Huisstofmijten en hun uitwerpselen, dode huidcellen, schimmels en bacteriën komen allemaal in uw matras terecht. Een matras wordt in tien jaar tijd bijna 1 kilo zwaarder en pocket matrassen zelfs nog een veelvoud daarvan. Om aanleiding te geven tot hoesten en niezen is slechts 0,000001 gram stofmijtallergenen per gram huisstof nodig om.

Allergische reacties

Sommige deeltjes zijn zo klein als 0,5 micrometer en dat is wel 200 keer kleiner dan een menselijke haar! Deze deeltjes kunnen gemakkelijk worden ingeademd of komen het lichaam binnen door contact met de huid of de ogen. Als dit gebeurt kan bij sommige mensen hun immuunsysteem sterk reageren op de allergenen en antistoffen aanmaken om ze af te stoten. Dit veroorzaakt lichamelijke reacties zoals waterige ogen/neus, niezen en hoesten.

Allergische reacties door huisstofmijt en een oud en vies matras

Vooral in bed worden deze deeltjes ingeademd omdat u dan dichtbij de bron komt en in de ademzone. Het is daarom absoluut raadzaam een dikke molton op het bed te gebruiken en deze regelmatig te wassen en het matras regelmatig (eens in de tien jaar) te vervangen.