Hoe onderhoud je een matras?

Een matras wordt snel vies en onhygiënisch aangezien er elke nacht transpiratievocht, huidschilvers, stof en huisstofmijten in trekken. Vocht in combinatie met uw lichaamswarmte is een perfecte kweekbodem voor bacteriën. Daarnaast trekt vocht stof aan waardoor het allemaal nog viezer wordt. Hierdoor is het ontzettend belangrijk dat u uw matras goed onderhoud door het regelmatig… Lees meer »

Tips bij de strijd tegen huisstofmijt

Af van huisstofmijt in de slaapkamer? Wist u dat er in uw bed zo’n 2 miljoen huisstofmijten leven? Deze piepkleine beestjes zijn met het blote oog niet te zien maar veel mensen zijn er wel allergisch voor zonder het te weten. Een allergie voor huisstofmijt kan verschillende klachten veroorzaken: een verstopte neus, snotteren, niezen, jeuk… Lees meer »

Maak uw matras regelmatig schoon!

matrasreiniger

Maak uw matras regelmatig schoon! Er leven gemiddeld 2 miljoen stofmijten in een bed. Deze produceren zo’n 40 miljoen keer per dag uitwerpselen die u inademt. Alleen daarom is het al raadzaam uw matras zeker om de tien jaar te vernieuwen. Tussentijds kunt u het matras met een stofzuiger schoonmaken hoewel u hiermee maar een… Lees meer »

Hoofdkussen broedplaats ziektekiemen

Hoofdkussen blijkt broedplaats ziektekiemen

Den Haag – Een derde van het gewicht van je kussen zou zomaar kunnen bestaan uit huisstofmijten en hun uitwerpselen, insecten en dode huidcellen. Kussens blijken de ideale broedplaats voor bacteriën en ziektekiemen. Dat kussen behoorlijk vies kunnen worden is algemeen bekend. Maar dat hoofdkussen zo vol met bacteriën zitten en dus werkelijk niet gezond… Lees meer »