Kuperus matrassen

Kuperus matrassen
Kuperus matrassen

Kuperus

6.3

Garantie

6.1/10

Kwaliteit

7.2/10

Levensduur

6.6/10

Proeftijd

5.3/10

Kuperus
Kuperus is een producent van slaapsystemen (boxsprings, matrassen, topmatrassen, hoofdborden).

Soort

Pocketvering, natuurlatex

Producent / Land van herkomst
Nederland

Meerdere hardheden
Ja

Proeftijd
Afhankelijk van verkooppunt

Wat gebeurt er met de retour gekomen matrassen

Deze goederen worden uit elkaar gehaald en vervolgens per materiaalsoort zoveel mogelijk gerecycleerd.

Levert medisch
Nee

Certificaties
Nee

Dealers
Ja

Garantie

10 jaar, waarvan 2 jaar volledig en vervolgens afbouwend

Kuperus matrassen website
www.kuperusbedden.nl

Oorsprong Kuperus matrassen

Kuperus is opgericht in 1905 en mag sinds 2005 het predicaat hofleverancier voeren. Aanvankelijk werden alleen stalen bedden geproduceerd, maar sinds de jaren 90 is Kuperus zich gaan toeleggen op de ontwikkeling en productie van complete boxspring slaapsystemen. Kuperus maakt hierbij maximaal gebruik van natuurlijke materialen.  Overigens produceert Kuperus nog steeds zelf stalen ruimtebesparende bedden en spiraalbodems.

Kuperus matrassen en Prijzen

De prijzen bevinden zich in het hoge segment, daar worden dan ook waardevolle bedden voor verkregen.

De Kuperus collectie

De Kuperus collectie bestaat uit 5 verschillende slaapsystemen: Falun, Oslo, Malmö, Ariane en Alexia. Ook biedt Kuperus een keuze uit 7 verschillende topmatrassen. Door de variatie in materiaalgebruik bieden deze slaapsystemen ieder hun eigen specifieke slaapcomfort.  Op de Alexia na zijn alle systemen ook leverbaar in een verstelbare uitvoering. Kuperus biedt daarnaast een uitgebreide keuze in hoofdborden en voert een omvangrijke stoffencollectie.

Kuperus verkooppunten

De Kuperus slaapsystemen zijn verkrijgbaar via een netwerk van aangesloten dealers.

Lees ook:  Ravensberger matrassen

Garantie op Kuperus matrassen

De garantieduur varieert per component van het slaapsysteem:

  • Op hout- en staalbreuk: 25 jaar
  • Matrassen 2 jaar volledig en vervolgens 8 jaar afschrijvend op materiaal en productiefouten
  • Motoren 2 jaar volledig.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

7 Reacties

Amanda

Garantie

4.5

Kwaliteit

0.5

Levensduur

0.5

Proeftijd

0.5

Een super mooi bed gekocht maar wat een bocht voor zo veel geld!

Ik en mijn man kwamen 2 jaar geleden na veel onderzoek er achter dat ik leed aan reuma in mijn si gewricht. Ik sliep al een poos slecht en we besloten een goede investering te doen in een bed van super kwaliteit!

Het kuperus boxspring model met topper!
Wel gesteld 9800 euro voor een 2 persoons boxspring met hoofdbord…
De eerste drie maanden lagen we prins heerlijk!
Tot we een kuil kregen die steeds erger werd
Dit was voor mijn rug niet meer dragelijk en zijn terug naar de dealer gegaan … die zijn komen kijken en zo wel in de topper als matras hadden we een verzakking … de topper en matrassen zijn terug gegaan naar fabrikant de matrassen hebben ze zo hard gemaakt dat je de veren voelt als je met je handen er over aait , mijn man is zwaarder en voelde dit elke nacht prikken tot geïrriteerde plekken toe! daarna de topper aangepast maar deze blijft inzakken en na een maand of 3/4 hennen we een beren kuil. Ik lig inmiddels meer op de bank als in bed … van de dealer heeft mijn man van een ander merk een veel dikkere topper gehad waardoor hij geen zeren plekken meer heeft maar die topper geeft mijn rug geen steun . Mijn man ligt nu ook weer in een kuil en ik log in een kuil en ga inmiddels de harde stenen in het matras ook voelen! Nu maar weer klagen maar vrolijk wordt je er niet ! Nog even en ik rij naar de Ikea en koop elk kaar een nieuw matras !

Vermeulen

Garantie

0.5

Kwaliteit

0

Levensduur

1

Proeftijd

1

In september werd de Kuperus topper Goteborg geleverd! Wat een stank!! Beddenwinkel gebeld en deze zei doodleuk dat het normaal is de eerste weken. Ondertussen zijn we een half jaar verder en nog steeds stinkt de topmatras! Ik laat deze elke dag verluchten zonder hoeslaken er op en dit al een half jaar aan een stuk! Onbegrijpelijk dat Kuperus een hofleverancier is! Ik kan mij niet voorstellen dat koningin Maxima op zo’n stinkende matras slaapt! Weggegooid geld is het! En veeeeeeel te duur.

M

Garantie

7

Kwaliteit

4.5

Levensduur

3.5

Proeftijd

6

Veel te duur bed, beperkte levensduur, enorme kuilvorming, matig comfort, ook het topmodel Alexia!
De natuurlijke materialen spreken tot de verbeelding; vroeger sliep men ook niet op synthetische materialen. dit bed is in werkelijkheid een dure zak stro. Tragisch voor zo’n enorme uitgave.

Lieke

Garantie

10

Kwaliteit

10

Levensduur

10

Proeftijd

10

Ik had net de Kuperus Topmatras Göteborg gekocht, toen ik hier de recensie las dat de topper zou stinken. Ik heb meteen contact opgenomen met de winkel waar ik deze gekocht had en daar meldde de leverancier dat hij al meer dan 10 jaar Kuperus verkoopt maar hier nog nooit van gehoord had. Inmiddels is de Topper vorige week bij me afgeleverd. Ik lag er n.a.v. de voorgaande recensie natuurlijk meteen met mijn neus bovenop: ik rook niets. Dat is in de tussentijd ook niet veranderd. Ik lig er wel prinsheerlijk op en ik hoop dat zo te houden als ik ‘m regelmatig draai. Dat is iets wat wel moet gebeuren en er meteen bij gezegd werd toen ‘ie werd afgeleverd. Kortom: ik weet niet wat er gebeurd is bij Vermeulen hierboven (het klinkt alsof er schimmel in de matras zit), maar bij mij zit er geen luchtje aan. Overigens had ik nog nooit van Kuperus gehoord voordat ik de topper kocht en ik heb dus ook geen enkele relatie met die firma.

Hendriks-Thoonen

Garantie

1

Kwaliteit

1

Levensduur

1

Proeftijd

0

18 jaar geleden een kuperus matras gekocht op een elektrische verstelbare bodem.
Bij slaapsfeer in Beers super geholpen en idd duur maar echt geweldig.
Nu omdat we erg tevreden waren weer nieuwe kuperus matrassen gekocht omdat ze echt na onze mening aan vervanging toe waren.
Weer een dure investering maar als iets goed is geen probleem.
Maar o wat een miskoop de matrassen zijn verre van hetzelfde na een half jaar al kuilvorming en veel te zacht. Waarom lossen ze het niet gewoon netjes met ons op. Nee ze verwijzen naar de verkoper die zeker heeft gedaan wat wij aan hem gevraagd hadden weer dezelfde matrassen.
Nee voor ons nooit meer Kuperus.
Zeker niet dezelfde matrassen maar wel een hoge prijs zeer slecht.

Dijkstra

WAARDELOOS BEDRIJF DAT KUPERUS!!
Matrassen gekocht voor 2300 euro, na 3 maanden kuilvorming, geconstateerd door verkoper,ook fotoos van maar Kuperus blijft ontkennen, niks mis mee zeggen ze! Verkoper Truste Amersfoort gaat hierin mee en belooft probleem op te lossen, 6 maanden later!!, weer niet de goede matrassen,veel te zacht, liegen en kronkelelen om er onderuit te komen, zetten jou als leugenaar weg, ook geen prijsverschil willen betalen en Kuperus verdraaid de hele boel, nu slapen op een leenmatras wat wel hard is, kortom: MISKOOP VAN DE EEUW,NOOOOOIT MEER KUPERUS, KOOP DEZE BAGGER NIET!!

Hyacint Kuijper

Garantie

4.5

Kwaliteit

4

Levensduur

1.5

Proeftijd

7.5

Boxspring (Alexia) heeft een wel erg beperkte levensduur. Aanvankelijk was ik er blij mee. Maar het bed heeft na 2 jaar al niet meer het ligcomfort dat het had. Ondanks het precies opvolgen van de instructies om de matrassen telkens te keren. Kuperus zelf verwijst enkel naar de dealer. Het is in ieder geval veel te duur voor wat het is. Niet kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *