M Line matrassen

M-Line matrassen

M Line matrassen

7.3

Garantie

7.2/10

Kwaliteit

7.8/10

Levensduur

7.5/10

Proeftijd

6.5/10

Afwerking

7.6/10

Voordelen

  • 5 jaar garantie volledig, daarna afbouwend

Nadelen

  • Oude matrassen zouden worden vernietigd?
  • Recticel de druk verlagende eigenschappen vindt ik minimaal

M-Line matrassen
M-Line levert pocket traagschuim matrassen

Soort
Traagschuim en pocketveren

Producent / Land van herkomst
Nederland, Recticell

Meerdere hardheden
Ja

Proeftijd
Ja (Omruilgarantie, u dient dus bij hen uw geld uit te geven)

Wat gebeurt er met de retour gekomen matrassen
Worden vernietigd (?)

M-line matrassen website
www.mline.nl

M-line matrassen reviews

M-line matrassen zijn traagschuim matrassen die in Nederland in praktisch alle beddenshowrooms staan. Maar wat maakt M-line zo speciaal? Het merk levert 8 verschillende modellen die vol zitten met technische snufjes. M-line doet enorm veel aan marketing en sponsort de topsporters van Nederland via het NOC-NSF.

Ik kijk altijd met veel plezier uit naar de introductie van een nieuw matras van M-line. Er worden veel nieuwe snufjes in de M-line matrassen verwerkt en ze zijn duidelijk bezig met gezond en goed slapen. Dat merk je aan alles. Alle bijzondere zaken die M-line erbij betrekt daar heb ik echt bewondering voor. Daarnaast zijn ze binnen 20 jaar zo enorm groot geworden want ook over de grenzen (België en Duitsland) doet M-line het goed .

Bij het laatste matras, de Wave, is dat helaas niet zo. Dit is een bijzonder simpel en eenvoudig matras dat ik minimaal vind en in verhouding eigenlijk vrij duur.

Modellen van M-line:

M-line heeft 8 verschillende matrassen maar feitelijk zijn er maar 4 verschillende aanzien elk model één hardere variant heeft. Het begint met de M-line 1. Dit is een eenvoudig maar goed traagschuim matras. De tijk (het textiel) is afritsbaar en wasbaar op 60 graden. De M-line 1 is een eenvoudig matras die 18 cm dik is. De Garantie is 2 jaar. Voor de M-line 2 geldt hetzelfde. Ook dit matras is 18 cm dik en precies hetzelfde opgebouwd. Het enige verschil is de stevigheid de M-line 2 is steviger dan de M-line 1.

De M-line 3 heeft een extra laag schuim, de traagschuimlaag is ingesneden en het matras is 22 cm dik. Verder heeft de M-line 3 dezelfde tijk . De M-line 4 is weer precies gelijk aan de M-line 3 maar is steviger

De even getallen zijn de stevige variant van de oneven getallen

Ventilerend vermogen

Ondanks dat er veel aandacht aan ventilatie en vocht gegeven wordt is een gemiddeld M-line matras warm. Dit komt zeer waarschijnlijk doordat het matras uit allerlei lagen bestaan die synthetisch verlijmd zijn. Dit belemmert het ventilerende vermogen enorm. De naam Cool Motion is mij dan ook tegenstrijdig.

Proeftijd op M-line matrassen

De Service en garantie van M-line vind ik minimaal en niet voldoende. M-line biedt een proeftijd van 100 dagen maar je kunt het matras niet teruggeven en je geld terugkrijgen. Het gaat namelijk over een omruil garantie. Dus u kunt niet van het merk M-linbe afkomen en zal het moeten doen met traagschuim.

M-line Innovatieve technieken

Zoals ik al beschreef doet M-line veel aan mooie innovatie.  Hieronder vindt u in het kort waarvoor deze  techniek wordt toegepast.

M-line Clima support

De Clima Support ventilatie-laag zorgt voor een betere ventilatie en warmteafvoer.

M-line FleXnet Support

De zwaarbelaste delen worden extra ondersteund door een flexibel vezelnet.

M-line Dynamic support

Dynamische ondersteuning verhoogt de wendbaarheid van het lichaam op het matras.

Air Release

De Air release zorgt ervoor dat vocht en warmte zeer efficiënt wordt afgevoerd, waardoor het voor een beter slaapklimaat zorgt.

Eco-friendly Lyocell tijk

De tijk (het textiel) van het matras wordt gemaakt van Lyocell (ook wel Tencel genoemd) en dit is gemaakt van houtvezels van de eucalyptusboom. Dit materiaal neemt goed vocht op en staat het ook gemakkelijk weer af.

Oorsprong M-Line

Oorsprong M-line matrassen
Het merk M-Line is ontwikkeld door het Beter Bed concern en dus feitelijk een eigen merk van Beter Bed. De M Line matrassen zijn allen voorzien van visco elastisch schuim het zogenaamde traagschuim.

M-Line matrassen Prijs
De M-Line matrassen bevinden zich in de hogere prijsklasse.

Proefslapen op M-line matrassen
M-Line zelf biedt geen proeftijd. Bij sommige dealers van M-Line kan u proefslapen maar meestal betreft het een omruil garantie waardoor u verplicht wordt wederom een m-line matras te kiezen.

Verkooppunten van M-line matrassen
M-line matrassen worden verkocht via een landelijk dekkend netwerk van M-line dealers. Daarnaast zijn M-line matrassen verkrijgbaar via alle Beter Bed winkels.

M-Line matrassen
M-line heeft 6 verschillende matrassen in haar assortiment. De verschillende modelen heten de M-Line Slow Motion I tot en met VI. Elk matras heeft een traagschuim toplaag.

M-Line Slow Motion I
De M-Line Slow Motion I matras heeft 2 lagen en is 18 centimeter dik. De onderste laag is 13 centimeter dik High Resilience (HR) koudschuim. Hierop is een laag van 5 centimeter gegolfd traagschuim aangebracht.

M-Line Slow Motion II
De M-Line Slow Motion II matras is bijna het zelfde als de M-Line Slow Motion I. Op dit model zit 7 cm tragschuim en een Soft&Fresh® tijk.

M-Line Slow Motion III
De M-Line Slow Motion III matras heeft 2 lagen schuim en is 22 centimeter dik. De onderste laag is een 14 centimeter dik High Resilience (HR) koudschuim. Hierop is een laag van 8 centimeter in blokjes gecontourd traagschuim aangebracht.

M-Line Slow Motion IV
De M-Line Slow Motion IV matras bestaat uit 2 lagen en is 22 centimeter dik. De onderste laag is een 14 centimeter dik High Resilience (HR) koudschuim. In dit basis materiaal worden schokdempers(?) geplaatst. De traagschuim toplaag is 8 centimeter dik en heeft een blokjes profiel voor extra elasticiteit.

M-Line Slow Motion V
De M-Line Slow Motion V matras is opgebouwd uit 4 lagen en is in totaal 26 centimeter dik. De onderste laag (de bodem) is 4 centimeter dik High Resilience (HR) koudschuim. Op dit basis materiaal wordt een 7-zones pocketveren-kern geplaatst die 10 centimeter dik is. Daarna komt een laag van 5 centimeter High Resilience (HR) koudschuim met hierop weer een laag van 8 centimeter traagschuim.

M-Line Slow Motion VI
De M-Line Slow Motion VI is bijna het zelfde als de Slow Motion V . In de op een na bovenste laag koudschuim zijn schokbrekers aangebracht bij de Slow Motion VI wat het verschil maakt.

M-Line 7 Cool en Slow Motion  
Cool en Slow Motion 7 en 8. Deze matrassen bevinden zich een stapje hoger op het gebied van slaapcomfort, omdat zij beschikken over de allernieuwste technieken op slaapgebied. Wanneer u voor de Cool en Slow Motion 7 en 8 kiest, dan gaat u voor optimale ondersteuning en ultiem slaapcomfort. Elke matras uit de Cool en Slow Motion HYBRID Premium 8 collectie is 26 centimeter hoog.

M-Line 8 Cool en Slow Motion
De * is de Firm uitvoering van de & en is verder precies het zelfde opgebouwd.

Garantie op M-line matrassen

Zelf noemt M-line hun eigen garantie uitstekend maar ikzelf vind de M-line garantie in vele opzichten minimaal. U krijgt namelijk helemaal niets als uw product kapot of niet meer goed is. U krijgt alleen een korting op een nieuw product. Dat betekent dat u altijd zult moeten betalen om een ondeugdelijk  product te vervangen ook al valt het volledig binnen de garantie periode en regels.

Dit zijn de garantievoorwaarden van M-line 10-10-2019

 A. Voor de kern van de Slow- en Cool Motion 1 en 2-matrassen geldt een standaard garantieperiode van 2 jaar. Na registratie heeft u op de kernen in totaal 5 jaar garantie, waarvan 2 jaar volledig. Na 2 jaar geldt een afschrijving. U ontvangt dan in voorkomend geval bij gebleken materiaal of fabricagefouten een korting, berekend als percentage over de aanschafwaarde van het oorspronkelijke product, op de aanschafprijs van een vervangend product: – na 2 jaar en tot 3 jaar na factuurdatum: 75% korting; – na 3 jaar en tot 4 jaar na factuurdatum: 50% korting; – na 4 jaar en tot 5 jaar na factuurdatum: 25% korting.

B. Voor de kern van de Slow Motion You en de Slow- en Cool Motion 3, 4, 5, 6, 7 en 8-matrassen geldt een standaard garantieperiode van 2 jaar. Na registratie heeft u op bovenstaande kernen in totaal 10 jaar garantie waarvan 5 jaar volledig. Na 5 jaar geldt een afschrijving. U ontvangt dan in voorkomend geval bij gebleken materiaal- of fabricagefouten een korting, berekend als percentage over de aanschafwaarde van het oorspronkelijke product, op de aanschafprijs van een vervangend product: – na 5 jaar en tot 6 jaar na factuurdatum: 80% korting; – na 6 jaar en tot 7 jaar na factuurdatum: 60% korting; – na 7 jaar en tot 8 jaar na factuurdatum: 40% korting; – na 8 jaar en tot 9 jaar na factuurdatum: 20% korting; – na 9 jaar en tot 10 jaar na factuurdatum: 10% korting.