Boxsprings trekken stof aan

Matras stofzuigen

Boxsprings trekken stof aan terwijl het hoge bedden zijn. Dat komt vanwege de vele open ruimtes in het bed. Daarin kan gemakkelijk stof verzamelen wat zich langzaam ophoopt. Vocht verergert dit proces want vocht (transpiratievocht) trekt stof aan.

Boxspring

Boxsprings zijn voor veel mensen ideale bedden vanwege het sjiek uiterlijk en je bent gelijk klaar. Je hebt namelijk geen ledikant (ombouw) en/of bedbodem meer nodig. Maar let op, boxsprings hebben wel verschillende nadelen. Ze zijn groot, zwaar en moeilijk verplaatsbaar. Ook trekken boxsprings veel stof aan zonder dat je het ziet of direct merkt en dit is niet schoon te maken. Een boxspring bestaat uit een box met veren (springs) waarop een matras ligt. Die box is grotendeels hol en daar kan gemakkelijk stof ophopen, vooral in combinatie met vocht dat versterkend werkt.

Boxspring en matras stofzuigen

Ook de gestoffeerde zijkanten van het bed en zeker ook het hoofdbord (als het gestoffeerd is) houden stof vast. De bekleding is er meestal niet af te halen en zal op den duur vies worden zonder dat het gereinigd kan worden. Het zijn mogelijke plaatsen waar huisstofmijten, bacteri├źn en schimmels zich kunnen nestelen die bij allergische reacties kunnen veroorzaken. Het is daarom aan te bevelen om regelmatig met een stofzuiger het bed schoon te maken, hoewel u hiermee niet alle mijten of ander ongedierte uit uw matras haalt.

Matras stofzuigen

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.