Hypersomnia, wat is dit voor een slaapstoornis?

Hypersomnia of hypersomnie

Mensen met hypersomnia slapen regelmatig veel meer dan ze eigenlijk zouden willen of redelijker wijs nodig zouden hebben. Als u overdag erg slaperig bent of ‘s nachts heel lang slaapt en toch nog slaperig bent overdag, zou u last kunnen hebben van hypersomnie.

Slaapprobleem hypersomnia

Doordat ze zoveel slapen of overdag bijslapen komen ze met de rest van hun dag in de problemen. Ze functioneren niet meer goed op hun werk simpelweg omdat ze te veel moeten slapen.

Andere oorzaken slaapproblemen

Wanneer deze stoornis veroorzaakt wordt door een slaapprobleem of door een fysiek of psychologisch probleem kunt u natuurlijk niet spreken van hypersomnie. In deze gevallen is het slaapprobleem een gevolg van iets anders.

Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, matraskenner, matras-ontwikkelaar en oprichter van matras.info. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche. Mijn visie is dat echt slaapcomfort bereikt kan worden door te werken met kwalitatief hoogwaardige materialen. Heeft u hulp of advies nodig voor het vinden van het juiste matras? Bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.