Hoofdbord of achterwand

Matrasopper oplegmatras op een boxspring

Een hoofdbord of achterwand genoemd, is een deel dat u achter uw bed plaatst. Hierdoor ligt uw kussen niet meer tegen de muur aan en kan een bed ook los, dus zonder muur achter het bed, geplaatst worden.

Matrasopper oplegmatras op een boxspring

U kunt ook in eerste instantie een bedbodem en matras aanschaffen en achteraf hier een hoofdbord achterplaatsen. Er zijn enorm veel verschillende hoofdborden verkrijgbaar zoals, gestoffeerde hoofdborden, houten hoofdborden, gecombineerde hoofdborden.

Vaak zit het hoofdbord al bij het ledikant of bij de boxspring en kunt u voor een andere vorm kiezen. Let er wel op dat als u een gestoffeerd hoofdbord kiest dat u een neutrale kleur kiest anders kan dit makkelijk gaan vloeken met de kleuren van het dekbedhoes.

Meestal wordt er een passend hoofdbord bij een ledikant of boxspring geleverd. Wilt u los een hoofdbord bestellen? Hoofdbordenwinkel.nl biedt een ruim assortiment aan hoofdborden.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.