Bedbodems

Bij een goed slaapsysteem spelen zowel het matras als de bedbodem een belangrijke rol. Het is van belang dat deze op elkaar zijn afgestemd. Het matras doet namelijk 80-90% van het werk. De rest (10% tot 20%) zal de matrasdrager (bodem) moeten doen. Er zijn 5 verschillende soorten bedbodems: de Vlavrobodem, de spiraalbodemde boxspring, de lattenbodem en de schotelbodem.
Verschillende soorten bedbodems zoals een lattenbodem boxspring schotelbodem

Bij een goed bed hoort een goede bedbodem

Schotelbodem

Een matras moet gedragen worden door een bedbodem. Het belang van een goed ventilerende bedbodem is groot omdat er anders snel kans is op schimmelvorming onder het matras. Daarnaast draagt de bedbodem bij aan het comfort en levensduur van het matras. Een bedbodem draagt 10 tot 20% bij aan het comfort. U kunt kiezen uit:… Lees meer »

Schotelbodem

Soorten bedbodems schotelbodem thumb

Schotelbodems zijn de opvolgers van de lattenbodem. De schotels hebben een groot raakvlak met het matras, waardoor deze een betere en gelijkmatigere ondersteuning bieden. Doordat de schotels opengewerkt zijn.

Schotelbodem

Meer informatie over: schotelbodems

Lattenbodem

Soorten bedbodems lattenbodem

In tegenstelling tot een spiraalbodem kan een lattenbodem wel individuele ondersteuning geven. De lattencompartimenten kunnen elk onafhankelijk van elkaar omhoog of omlaag bewegen. Er zijn grote kwaliteitsverschillen in lattenbodems.

Lattenbodem

Meer informatie over: lattenbodems

Boxspring

Soorten bedbodems boxspring

De letterlijke vertaling van dit woord is: ‘doos met veren’. In een boxspring zitten metalen veren, deze kunnen allemaal naar boven en naar beneden bewegen en geven dus een heel nauwkeurige ondersteuning.

Meer informatie over: boxsprings

Spiraal bedbodem

Deze bodems kenmerken zich door een vlechtwerk van ‘ijzerdraden’ die allemaal onderling met elkaar verbonden zijn. Men kan onderscheid maken tussen 2 soorten spiraalbodems, namelijk de spiraalbodems die dwars gespannen zijn en de spiraalbodems die in de lengte gespannen zijn.

Spiraalbodem

Meer informatie over: spiraalbodems

Vlavro bedbodem

Vlavro bedbodem

De Vlavro bedbodem wordt ook wel boardbodem genoemd. Deze bedbodem is een dunne boardplaat met ventilatiegaatjes. Een Vlavro-bedbodem biedt geen comfort en heeft een relatief slecht ademend vermogen, maar biedt wel een harde maar egale tegendruk.

Lees meer over: Vlavro bedbodems