Geweldig slapen op het beste schuim matras

Geweldig slapen op het beste schuim matras. Het zoeken naar een goede nachtrust begint en eindigt met een goed matras. Wie heeft het beste schuim matras? De nooit eindigende zoektocht leidt naar een oneindige reeks van advertenties en claims van matrassen leveranciers. Bedden en matrassen zijn twee van de meest geadverteerde producten in de wereld. De overvloed aan matras informatie is onthutsend. Van hoeveel soorten bedden en matrassen kent u de naam? Hieronder een lijstje matras mogelijkheden:

  1. Binnenvering matrassen
  2. Traagschuim matrassen
  3. Latex matrassen
  4. Luchtbed
  5. Waterbedden
  6. Futon bed
  7. Koudschuim matrassen
Het zoeken naar een goede nachtrust begint en eindigt met een goed matras

Binnenvering matrassen

Binnenvering matrassen zijn nog steeds 80% van de totale markt. Dit zijn de matrassen waar de meesten van ons op sliepen in onze kindertijd. Het zijn simpele en eenvoudige matrassen. Dit type matras is in de loop van de jaren wel beter geworden wat heeft geresulteerd in pocket matrassen. De veren zijn in een pocket matras per stuk ingepakt om verstrengeling te voorkomen.

Traagschuim matrassen

De traagschuim matrassen zijn sinds midden jaren 90 sterk in opkomst en eigenlijk niet meer weg te denken. Traagschuim matrassen bieden een ongeëvenaard lig comfort en verlichting bij pijn klachten zoals artritus, reuma of fibromyalgie. Liggen op traagschuim matras creëert een gevoel van “smelten” in het bed. het matras past zich aan de vorm van uw lichaam aan. Als u opstaat blijft u lichaamsvorm nog even in het matras achter.

Met alle voordelen die traagschuim matrassen kunnen bieden is het de vraag waarom er nog steeds meer pocket en binnen vering matrassen gekocht worden. Er is eigenlijk niets zo persoonlijk als de keuze voor een matras. Dit artikel richt zich op het vergelijken van deze twee soorten matrassen.

Hier is onze vergelijking van traagschuim schuim en binnenvering- pocket matrassen

Hier is onze vergelijking van traagschuim schuim en binnenvering- pocket matrassen

De unieke sensatie zoals hierboven beschreven van traagschuim matrassen zoals het “smelten” in het matras of “drijvende gevoel” wordt als heel prettig ervaren. Als uw partner een rusteloze slaper is, zal een traagschuim matras zorgen voor een rustigere slaap en bewegingen minimaliseren aan andere kant van het bed. Traagschuim matrassen voelen warmer aan dan pocket of binnenvering matrassen. Het beste schuim matras biedt meer raakvlakken aan het lichaam waardoor je misschien meer kunt gaan transpireren maar ook beter ondersteund wordt. Bent u een actieve slaper, dan is de mogelijkheid om van houding te veranderen moeilijker op een traagschuim matras ten opzichte van een pocket of binnenveringmatras. Uw “andere slaapkamer” activiteiten kunnen ook wat lastiger zijn omdat het bed niet actief mee beweegt (mee werkt).

Lees ook:  Waarom echtparen in één bed slapen

Mensen die op hun zijde slapen zullen traagschuim matrassen een grote verbetering vinden als het om comfort en ondersteuning gaat ten opzichte van binnenvering en pocket matrassen. Een goed traagschuim matras kan helpen om de juiste houding te verkrijgen en drukpunten op de uitstekende delen (schouders en heupen) te verminderen. Als u een rug of buikslaper bent, zult u waarschijnlijk de ondersteuning die wordt geboden door een stevige binnenvering of pocket matras prettiger vinden.

Duurzame matras materialen

De beste traagschuim matrassen bevatten duurzame materialen, vooral als je het vergelijkt met de gebruikte opvulling in goedkopere binnenvering of pocket matrassen. Ook zijn traagschuim matrassen een stuk hygiënischer dan pocket matrassen en binnenveringmatrassen. Schimmels, bacteriën en huisstofmijten komen veel minder voor in traagschuim matrassen dan in pocket of binnenveringmatrassen. De duurzaamheid van traagschuim matrassen lijkt vergelijkbaar te zijn met een binnenveringmatrassen en pocket matrassen.

Duurzaamheid van pocketmatrassen en binnenveringmatrassen

De prijzen van traagschuim matrassen en pocket matrassen

De prijzen tussen traagschuim matrassen en pocket matrassen variëren enorm. Dit komt omdat een matras met goedkope en minder duurzame materialen samengesteld kan zijn of juist uit duurzame kwalitatief hoogwaardige materialen opgebouwd kan zijn. Een echt goed traagschuim matras kost minimaal €500,- en een echt goed pocket matras ongeveer hetzelfde of iets duurder.

Referenties traagschuim matras gebruikers

In plaats van alle informatie over traagschuim te geven zijn hier een aantal reviews van mensen die op traagschuim matrassen slapen;

Jenni G.

Ik slaap nu de volledige nacht door terwijl dat voordat ik dit matras had een wonder zou zijn. Daarnaast heb ik geen last meer van mijn (onder) rug bij het opstaan en kan ik nu ook weer uitslapen.

Lees ook:  Geschikt matras bij reuma of artrose

Randy van O.

Ik heb dit matras pas twee dagen en de laatste twee dagen zijn de eerste keer in de laatste twintig jaar van mijn leven dat ik de hele nacht door heb kunnen slapen.

Bill L.

Ik ben een van die mensen die drie weken nodig had om te wennen aan mijn nieuwe matras. Ik stond in het begin op met vreselijke rugklachten (stijve onderrug) en voelde me totaal niet uitgerust. Nu denk ik bijna elke dag – wow wat een verschil! Ik wordt fris wakker en voel me uitgerust. Mijn man houdt ook het matras en slaapt ook beter. We vinden het ook heel prettig om elkaar niet meer te voelen woelen in bed en ook niet als de ander later naar bed komt. Ik heb nooit zo lekker geslapen op mijn oude pocket matras.

Artsen positief over traagschuim

Een arts over traagschuim matrassen

Ik beveel mijn patiënten die lijden aan chronische nek en rugpijn een traagschuim matras aan. Een goede kwaliteitsmatras kan uitkomst bieden bij artritis, ischias of reuma klachten. Onze behandeling en de resultaten zijn veel beter als de patiënten overschakelen naar traagschuim matrassen. Aangezien wij vertrouwen op structurele veranderingen in het lichaam door middel van specifieke manuele therapie technieken samen met fysieke therapie en revalidatie oefeningen, is het essentieel om ook voor een goede slaapcyclus te zorgen.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.