Matrasreviews over matrassen

Kijk voor de juiste hardheid of zachtheid

Matrasreviews over matrassen. Het kan heel handig zijn matras ervaringen van andere gebruikers te lezen alvorens een aankoop te doen. Op verschillende plaatsen op het web kan men matrasreviews vinden. Maar zijn deze allemaal even betrouwbaar? Het manipuleren van fora en blogs is een veel voorkomend probleem, waardoor er veel informatie op het internet niet klopt. Waar vind je nou matrasreviews die wel op waarheid berusten? Ik heb voor u alle plekken waar matrasreviews te vinden zijn op een rijtje gezet en geef mijn repliek per review plek of website.

Matrassen reviews

Matrassenreview/ matrasreview plaatsen
In dit onderzoekje naar matrassenervaringen of matrasreviews heb ik de volgende websites bezocht:

Matras reviews Tros Radar.nl

Tros Radar is een goed landelijk meldpunt en forum voor de consument met een groot aantal reviews. Op de Tros Radarsite kunnen consumenten vragen stellen of reviews plaatsen en ook reageren op andere berichten. Hierdoor is de Tros Radarsite duidelijk en levert het een breed en duidelijk beeld op.

Betrouwbare matrasreviews?

Tros Radar is in mijn optiek een redelijk betrouwbare plek om reviews te lezen en te plaatsen. De Tros Radar site werkt met een ledensysteem, maar niet leden kunnen vrijelijk rond surfen op de site zonder een account te hoeven aanmaken. De site van Tros Radar is een goede plek om reviews en ervaringen van andere gebruikers te lezen. Maar helaas zitten er ook fabrikanten en leveranciers op dit forum die zowel de vraag als het antwoord geven! Lees dus wel even flink door en bekijk zoveel mogelijk reviews.

Matrasreviews Kassa.Vara.nl

Kassa.vara.nl is een landelijk meldpunt en forum voor de consument met veel reviews. Op de site kunnen consumenten vragen stellen of reviews geven en ook reageren op andere berichten. Hierdoor is deze site duidelijk en levert het een breed en duidelijk beeld op.

Betrouwbare matrasreviews?

Echt betrouwbaar is geen enkel forum dus ook Kassa.vara.nl niet. Hoewel de site een mooi ledensysteem heeft waarbij je een account kunt aanmaken en zodoende vragen kunt stellen en meedoen aan discussies, is dit vrij eenvoudig te omzeilen. Ik vind de site een goede plek om reviews te lezen. Maar helaas zitten er ook fabrikanten en leveranciers op dit forum die zowel de vraag als het antwoord geven!

Lees ook:  De juiste maat voor een matras

Matrasreviews Trustpilot.nl

Trustpilot is waarschijnlijk een van de meest betrouwbare bronnen van matrasreviews en reviews voor andere producten. De website Trustpilot.nl is een goede onafhankelijke review-verzamelsite waarbij er maar één keer een review gegeven kan worden. Bedrijven kunnen zich aanmelden bij Trustpilot zodat hun klanten reviews kunnen geven wat alleen gebeurt met ordernummer of na inloggen via Facebook.

Betrouwbare matras reviews?

Er kan alleen een review achtergelaten worden nadat er ook daadwerkelijk ervaringen met het desbetreffende product opgedaan zijn, namelijk met een ordernummer van de betreffende aankoop. Elk review is dus gebaseerd op ervaringen met een gekocht product. Dit is de meest betrouwbare reviewbron die ik gevonden heb. Trustpilot.nl geeft een zeer betrouwbaar beeld van het product omdat niet iedereen zomaar iets kan zeggen over het product, maar alleen mensen die ook daadwerkelijk het desbetreffende product in huis hebben en er dus ook echt ervaring mee hebben.

 

Trustpilot

 

Matrasreviews Consumentenbond.nl

Reviews bij de Consumentenbond zijn in mijn optiek betrouwbaar hoewel deze alleen door leden gelezen en geplaatst kunnen worden. De missie van de Consumentenbond is mensen in staat te stellen beter en makkelijker keuzes te maken en deze te helpen geschillen te voorkomen.

Betrouwbare matras reviews?

Alleen leden kunnen bij de Consumentenbond een review achterlaten. De matrasreviews worden ingedeeld op specifieke punten die belangrijk kunnen zijn bij de aanschaf van een nieuw matras. Deze punten zijn: vochtverwerking, temperatuur, lichaamsondersteuning, comfort, gemak van bewegen, afwerking en hanteerbaarheid. Ook kan men zijn persoonlijke mening over het matras plaatsen. Over het algemeen komen de matrasreviews als betrouwbaar over, maar ook hier kun je dit niet met 100% zekerheid zeggen.

Matrasreviews Energy plus, MediActive, Total fit Forum/reviews

In feite betreft het hier een forum van een matrassenleverancier en niet een matrasreview plaats. Er staan wel een aantal reviews op dit forum, maar deze gaan alleen maar over de merken Energy plus, MediActive, Total fit. Iedereen kan bij Energy plus, MediActive, Total fit een matrasreview achterlaten hoewel er alleen maar reviews geaccepteerd worden die betrekking hebben op Energy+, MediActive, Total fit.

Lees ook:  Wat is de beste manier om een matras te kopen?

Betrouwbare matras reviews?

De matrasreviews op dit forum zijn vrijwel zeker gemanipuleerd want ik kwam zowel op Tros Radar als Kassa.Vara tegen dat mensen hun (negatieve) bericht de volgende dag al niet meer terug vonden op het forum van Energy plus, MediActive, Total fit. Mede door de reviews bij Kassa.Vara en Tros Radar kan ik met enige zekerheid vaststellen dat het hier om een gemanipuleerd forum gaat en zijn de reviews hier niet betrouwbaar.

Mijn advies als het om matrassenreviews gaat

Ga vooral op uw gevoel af. Als een reviewsite bij een bedrijf hoort, is deze in de regel niet volledig betrouwbaar. In het beste geval wordt alleen negatieve post van de website afgehaald, maar in sommige gevallen is de post van de medewerkers van het bedrijf zelf. Als uw gevoel zegt dat er iets niet klopt, laat deze site dan voor wat het is en ga opzoek naar een andere, betrouwbaardere website. Ga gewoon zo veel mogelijk reviewsites af. Hierdoor kom je veel verschillende meningen tegen en krijg je het beste beeld van het betreffende matrassen merk.

Wanneer een bedrijf niet eerlijk te werk gaat, blijft dat gelukkig niet lang geheim en vindt u dit terug op andere reviewsites. Een gemakkelijke manier om (negatieve) ervaringen van andere gebruikers te vinden via Google is de naam van het bedrijf in te typen en daarna het woord ervaringen. Bijvoorbeeld: Beter Bed ervaringen.

Eindconclusie over matras reviews
De verschillen tussen de reviewsites zijn redelijk groot en het is bij een aantal sites moeilijk te beoordelen hoe écht deze reviews daadwerkelijk zijn. Met andere woorden, je weet bij de meeste reviewsites niet of er uiteindelijk toch een leverancier achter de betreffende review zit. Wil je betrouwbare matrasreviews van échte klanten dan is Trustpilot.nl in mijn optiek de beste site gevolgd door Tros Radar en Kassa.Vara.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.